Πώς θα σταματήσω το συμπλήρωμα με γάλα από άντληση;

Πώς θα σταματήσω το συμπλήρωμα με γάλα από άντληση;

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Το μωράκι μου είναι 20 ημερών (γεννήθηκε 2,800). Το θηλάζω από την αρχή αλλά ενώ πιάνει καλά το στήθος, κάνει αργές καταπόσεις και πολλές φορές κοιμάται. Μπορεί να είναι και μια ώρα στο στήθος και όταν τον αφήνω να κοιμηθεί κλαίει δείχνοντας σημάδια πείνας.

Έτσι χρησιμοποιώ θήλαστρο και μετά από κάθε θηλασμό του δίνω και το μπιμπερό με την άντληση την οποία πίνει όλη. Με το θήλαστρο κάνω περίπου 4 αντλήσεις ημερησίως και βγάζω συνολικά σχεδόν 600ml.

Πώς μπορώ θα καταφέρω να θηλάζει πιο δυνατά ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά το γάλα με το θήλαστρο;

Μαρκέλα Τ. Αθήνα

Καλημέρα Μαρκέλα,

Τα μωράκια που έχουν αυξημένο ίκτερο πολλές φορές είναι νυσταγμένα, αλλά πρέπει να ξυπνήσουν για να θηλάσουν τουλάχιστον 10-12 φορές το εικοσιτετράωρο, δηλαδή ανά 2-3 ώρες (από την αρχή του θηλασμού).

Εάν θέλεις να σταματήσεις τις αντλήσεις, θα πρέπει αντί για άντληση να βάζεις το μωρό στο στήθος να πίνει το γάλα απευθείας. Ενθάρρυνε το αγοράκι σου να τρώει πιο συχνά και προσπάθησε να τον ταΐζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά, φροντίζοντας να έχει «αδειάσει» καλά το πρώτο στήθος πριν προσφέρεις και την άλλη μεριά. Προσπάθησε τα 7-8 γεύματα το 24ωρο να γίνουν 10-12.

Θα πρέπει να τον ξυπνάς κάθε 2 ώρες (από την ώρα που ξεκίνησες, δηλαδή: 9:00, 11:00,13:00 κλπ) να θηλάζει. Την νύχτα μπορείς να τον αφήνεις να κοιμάται ένα 3ωρο. Οι συχνοί θηλασμοί εξασφαλίζουν ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Θα προσέχεις να έχει 6-8 βρεγμένες πάνες και 2-5 λερωμένες / ημέρα.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *