Δεν παίρνει αρκετό βάρος το μωρό

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Γεια σας!
Καταρχάς συγχαρητήρια για το έργο σας, με έχει βοηθήσει πολύ κατά καιρούς.

Έχω ένα αγοράκι 4 μηνών, το οποίο γεννήθηκε 3200gr. Ενώ έπαιρνε ικανοποιητικά βάρος, σταδιακά άρχισε να “πέφτει”, μέχρι τον τελευταίο μήνα που πήρε μόνο160gr, οπότε ο παιδίατρος στην τελευταία επίσκεψη, μου είπε ότι δεν του φτάνει το γάλα μου και να του δίνω συμπλήρωμα (που είμαι κατά) και ρυζάλευρο. Δεν είναι πολύ νωρίς για κρέμες;

Εν τω μεταξύ τον τελευταίο μήνα,ο μικρός φέρεται σαν να μην του φτάνει το γάλα. Τον βάζω στο στήθος, τρώει λίγο και αρχίζει να κλαίει, του αλλάζω στήθος και κάνει το ίδιο, και τον έχω συνέχεια εναλλάξ μέχρι που κλαίει σπαρακτικά και αρχίζει να χτυπιέται και να κάνει “τόξο” την πλάτη του.

Το μπιμπερό δεν το θέλει καθόλου, με το ζόρι τρώει 10 ml. Να σημειώσω επίσης ότι άρχισα τρέξιμο εδώ κ ένα μήνα (20 λεπτά μέρα παρά μέρα) και λίγα βάρη. Ο παιδίατρος μου είπε ότι επηρεάζει την παραγωγή, αληθεύει;

Τι να κάνω; Φοβάμαι μην σταματήσει τελείως το γάλα μου.
Συγνώμη αν σας κούρασα και σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων

Κωνσταντίνα Μ., Ηράκλειο Κρήτης

Η γυμναστική σας δεν επιδρά καθόλου αρνητικά στο γάλα σας, αντίθετα αυξάνει την ευεξία σας.

Κάτι συμβαίνει τον τελευταίο μήνα. Θα πρέπει να αποκλείσετε πρόβλημα που δεν έχει να κάνει με το θηλασμό όπως ουρολοίμωξη, με γενική και καλλιέργεια ούρων οπωσδήποτε και άμεσα.

Αν το αποκλείσετε αυτό, τότε χρειάζεστε επαναγαλακτισμό, δείτε ΕΔΩ

Συνοπτικά, θηλάστε πιο συχνά, αλλάζετε πλευρές και μια και δυο φορές σε κάθε γεύμα, πάρτε νοσοκομειακό θήλαστρο και κάνετε τουλάχιστον 4 αντλήσεις την ημέρα ταυτόχρονα από τις δύο πλευρές για αύξηση της παραγωγής σας, πάρτε μαγιά μπύρας 10 χάπια τρεις φορές την ημέρα, έχετε το παιδί συχνά αγκαλιά εάν θέλει. Δίνετε το γάλα που βγάζετε εξτρά στο μωρό με μπιμερό.

Συμβουλευτείτε άμεσα την ειδικό γαλουχίας που έχετε την τύχη να έχετε στην πόλη σας.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *