Διακοπή θηλασμού μόνο για λίγες ημέρες…

Διακοπή θηλασμού μόνο για λίγες ημέρες…

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα,
Έχω ένα αγοράκι 8,5 μηνών το οποίο και θηλάζω από την πρώτη μέρα της ζωής του. Από τον πέμπτο μήνα άρχιζαν να μπαίνουν σταδιακά οι στερεές τροφές στη διατροφή του. Εδώ και δύο μήνες ο θηλασμός γίνεται μόνο πρωί και βράδυ.

Θα χρειαστεί να λείψω για τρεις ημέρες από κοντά του όμως δεν θέλω να γίνει αυτό αιτία και να σταματήσει ο θηλασμός. Θέλω να τον θηλάσω για τουλάχιστον μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Αν λοιπόν λείψω υπάρχει περίπτωση να μου κοπεί το γάλα; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να μην συμβεί αυτό εκτός από τη λύση του θήλαστρου; (ενώ τους πρώτους μήνες αντλούσα με μεγάλη επιτυχία και αποθήκευα και γάλα πριν περίπου 2 με 3 μήνες προσπάθησα πάλι μετά από καιρό και δεν μπορούσα να αντλήσω καθόλου γάλα).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Δέσποινα Σ., Ηράκλειο Κρήτης

Αν λείψετε για τρεις ημέρες, μπορεί το μωρό να αρνηθεί να ξαναθηλάσει.

Τη γαλουχία μπορείτε να τη διατηρήσετε μόνο με αντλήσεις που θα κάνετε με το χέρι ή το θήλαστρο.

Ανεξάρτητα από το αν το μωρό θηλάζει ή όχι, σε αυτή την ηλικία δεν είναι ικανό να καταλάβει ότι λείπετε και θα επιστρέψετε. Η εμπειρία της απώλειας μπορεί να είναι ιδιαίτερα τραυματική για το μωρό σας. Θα ήταν καλό να συζητήσετε το θέμα με κάποιον παιδοψυχολόγο-παιδοψυχοθεραπευτεί για να σας τα εξηγήσει πιο αναλυτικά.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *