Από την αρχή έδωσα συμπλήρωμα, τώρα μήπως δεν έχω αρκετό γάλα;

Από την αρχή έδωσα συμπλήρωμα, τώρα μήπως δεν έχω αρκετό γάλα;

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Συγχαρητήρια για το site σας!

Εγώ από την αρχή έδωσα στον μπέμπη μου συμπλήρωμα γιατί πίστευα ότι δεν χορταίνει με το δικό μου γάλα και γι΄αυτο κλαίει.

Τώρα, (40 ημερών ) έχουμε καταλήξει στο γεγονός να τον θηλάζω και από τα δυο στήθη και μετά από κάποια στιγμή βάζει τα κλάματα (πάνω στο στήθος μου και χτυπιέται) και αναγκάζομαι να του δίνω συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα.

Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα; Τι μπορώ να κάνω;

Μαρία Ν. Γλυφάδα

Καλημέρα Μαρία,

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Το μωρό σου αυτή την στιγμή παίρνει περίπου 600-720ml συμπλήρωμα. Τα μωρά σε αυτήν την ηλικία τρώνε κατά μέσο όρο 750 ml (από 570-900 ml) ημερησίως. Το μωράκι σου παίρνει πιο πολύ συμπλήρωμα από μητρικό γάλα. Θα σου γράψω μερικά πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις για να αυξηθεί το γάλα σου, αλλά σου συνιστώ να δεις μια σύμβουλο θηλασμού για να σε βοηθήσει.

Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεις εξαρτάται από το πόσο συχνά αδειάζεις το στήθος σου.

Ενθάρρυνε το αγοράκι σου να τρώει πιο συχνά και προσπάθησε να τον ταΐζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά, φροντίζοντας να έχει «αδειάσει» καλά το πρώτο στήθος πριν προσφέρεις και την άλλη μεριά. Προσπάθησε τα 5-6 γεύματα θηλασμού το 24ωρό να γίνουν 10-12. Μετά από κάθε θηλασμό θα μπορούσες να βάλεις και το θήλαστρο (νοσοκομειακό, να αντλεί και τα δυο στήθη συγχρόνως).

Αυξάνεις λοιπόν τα γεύματα σε 10-12 και συνεχίζεις το συμπλήρωμα παράλληλα για 3 μέρες. Δεν πρέπει το μωρό να πεινάσει. Μετά από 3 μέρες μπορείς να μειώσεις το συμπλήρωμα κατά 30ml στο σύνολο της ημέρας. Δηλαδή αντί για 720ml που έδινες θα δίνεις 690ml ημερησίως. Συνεχίζεις για 3 ημέρες με τα 690ml, και εάν όλα είναι καλά μειώνεις το σύνολο της ημέρας κατά 30ml κάθε 3μέρες περίπου. Θα κοιτάς να έχει το μωράκι 5-6 βρεγμένες και 2-5 λερωμένες πάνες την ημέρα. Θα τον ζυγίζεις μια φορά την εβδομάδα. Σε αυτήν την ηλικία τα μωρά παίρνουν κατά μεσώ όρο 170 γρ. εβδομάδα.

Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να παίρνεις Fenugreek (τριγονελλα) και να πίνεις τσάι θηλασμού
(δες ΕΔΩ τη συνταγή).

Το Fenugreek θα το βρεις στο φαρμακείο η σε μαγαζί με βιολογικά τρόφιμα. Διάβασε τις οδηγίες στην συσκευασία για την σωστή δοσολογία. Συνήθως η γυναίκες παρατηρούν αύξηση του γάλακτος σε 24-72 ώρες. Επίσης μπορείς να φτιάχνεις νιφάδες βρώμης για πρωινό γιατί βοηθούν και αυτά την παραγωγή γάλακτος.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *