Τελευταία θηλάζει πιο συχνά. Μήπως δεν χορταίνει;

Τελευταία θηλάζει πιο συχνά. Μήπως δεν χορταίνει;

Απαντά η Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.gabi.gr

Ενώ παλιότερα το κάθε γεύμα του γίνονταν ανά 4 ώρες, τώρα τελευταία (την τελευταία εβδομάδα), θέλει να θηλάζει ανά 3 ώρες. Νιώθω ότι δεν του αρκεί η ποσότητα γάλακτος που παράγω, ότι δεν χορταίνει.

Ελεωνόρα Γ. Θεσσσαλονίκη

Γεια σου Ελεωνόρα,

Μην ανησυχείς, από τις ζυγίσεις φαίνεται ότι το μωράκι σου αναπτύσσεται πολύ καλά.

Υπάρχουν περίοδοι ραγδαίας ανάπτυξης, που τα μωρά θηλάζουν πιο συχνά για να αυξηθεί το γάλα και να καλυφθούν η αυξανόμενες ανάγκες τους. Το δικό σου μωρό είναι σχεδόν 3 μηνών και είναι πολύ πιθανών, να διασχίζει μια φάση ραγδαίας ανάπτυξης.

Καλύτερα να μην κοιτάς το ρολόι αλλά το μωράκι, που έχει ένστικτο και ξέρει τι χρειάζεται. Να το ταΐζεις όποτε θέλει και για όση ώρα θέλει. Έτσι είσαι σίγουρη ότι δεν θα σου μειωθεί το γάλα. Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεις εξαρτάται από το πόσο συχνά αδειάζεις το στήθος σου.

Προσπάθησε να τον ταΐζεις και από τα δύο στήθη κάθε φορά, φροντίζοντας να έχει «αδειάσει» καλά το πρώτο στήθος πριν προσφέρεις και την άλλη μεριά.

Οι συχνοί θηλασμοί εξασφαλίζουν ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *