Αφιέρωμα: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός (φωτό-βίντεο)

Αφιέρωμα: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός (φωτό-βίντεο)

Με αφορμή τη φετινή εβδομάδα μητρικού θηλασμού, μαμάδες μέλη ενός φόρουμ, είχαν την πρωτοβουλία διοργάνωσης εκδηλώσεων ταυτόχρονου θηλασμού με σκοπό την αφύπνιση άλλων μαμάδων! Με σλόγκαν “ο θηλασμός δεν είναι ταμπού” δεκάδες μαμάδες μαζί με τα μωρά τους έδωσαν το παρόν σε 9 πόλεις της χώρας!

Tο ραντεβού κλείστηκε την ίδια μέρα και ώρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Σύρο, Ηράκλειο Κρήτης, Σητεία και Κόρινθο! Το mitrikosthilasmos χαιρέτησε με θέρμη αυτή την πρωτοβουλία και ήταν ευγενικός υποστηρικτής και χορηγός επικοινωνίας αυτών των διοργανώσεων!

Ήταν Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 το μεσημέρι και υπήρχε παλμός και διάχυτη αγάπη…

Στην Αθήνα
Στο Σύνταγμα, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, δεκάδες χαρούμενες μαμάδες κι ευτυχισμένα μωρά έστειλαν το μήνυμα πως ο θηλασμός είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τη ζωή, πως δεν έχει ημερομηνία λήξης (είδαμε παιδάκια πάνω από 2 χρονών να θηλάζουν…) και φυσικά πως δεν πρέπει να είναι ταμπού μια τόσο φυσική διαδικασία!

“Δεν περίμενα να δω τόσες πολλές μαμάδες να ανταποκριθούν και χαίρομαι πολύ! Η απόφαση ήταν της τελευταίας στιγμής, τρέχαμε με τη διοργάνωση όλη την εβδομάδα και τώρα θέλω να απολαύσω τις εικόνες!!” Είπε η Σήλια Γιάκα (μέλος του φόρουμ) που έδωσε δυναμικό παρόν με την γλυκιά κορούλα της!

Στην Θεσσαλονίκη

“καταφέραμε να ακουστεί η φωνή μας
προτάσσοντας… τα στήθη μας!”

Η Ελένη Σακελλάρη (μέλος του φόρουμ), που συμμετείχε στη εκδήλωση που έγινε μπροστά από τον Λευκό Πύργο, μας είπε: “Η αγάπη μας για τα παιδιά μας, η πίστη μας στο θηλασμό και η θέλησή μας να μεταδώσουμε αυτό το πολύτιμο δώρο και στις άλλες μανούλες μάς όπλισε με υπέροχες ιδέες, πρωτοβουλία, ενέργεια και ομαδικό πνεύμα.

Το αποτέλεσμα; Δεκάδες θηλάζουσες από όλη την Ελλάδα, που μέχρι χθες επικοινωνούσαμε με ψευδώνυμα, βοηθούσαμε – συμπαραστεκόμασταν – συμβουλεύαμε η μία την άλλη, άγνωστες μεταξύ μας, ανταμώσαμε!! Αποκτήσαμε πρόσωπο, ένα πρόσωπο γεμάτο χαμόγελα και ευτυχία!! Και καταφέραμε να ακουστεί η φωνή μας προτάσσοντας… τα στήθη μας!!!!

Μακάρι στο πέρασμα του χρόνου οι θηλάζουσες να γίνουμε η πλειοψηφία κι όχι η μειοψηφία σ΄αυτη τη χώρα. Στο χέρι της κάθε μιας μητέρας είναι να αλλάξουμε το καθεστώς των μαιευτηρίων και τη νοοτροπία του κόσμου…”

Στην Λάρισα
Τη συνάντηση που έγινε στην Πλατεία Ταχυδρομείου κάλυψε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός!
Παρακάτω δείτε το σχετικό βίντεο με τις θηλάζουσες εν δράση αλλά και τις δηλώσεις τους:

 

Στο Ηράκλειο Κρήτης

“Θέλαμε μόνο να αφυπνίσουμε τον κόσμο… ο μητρικός θηλασμός δεν είναι ντροπή! Όλες οι μανούλες μπορούν να θηλάσουν!”

Η συνάντηση στο Ηράκλειο Κρήτης έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας (στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη).

“Η εικόνα 23 μαμάδων με τα μωράκια τους αλλά και κάποιους μπαμπάδες, ήταν από μόνη της πολύ γλυκιά! Κρατήσαμε τηλέφωνα και όλες οι μαμάδες έδειξαν ενδιαφέρον για μία επόμενη συνάντηση, ακόμα και πριν την επόμενη Παγκόσμια εβδομάδα θηλασμού!” μας είπε η Ζαχαρένια Φωσκολάκη.

Και πρόσθεσε: “Θεωρώ σημαντικό να τονιστεί ότι οι συναντήσεις αυτές ήταν ιδέα μιας μαμάς μέλους του φόρουμ και εν συνεχεία οργανώθηκε από μαμάδες οι οποίες δεν είχαν – έχουν κάποιο προσωπικό όφελος. Θέλαμε μόνο να αφυπνίσουμε τον κόσμο… ο μητρικός θηλασμός δεν είναι ντροπή! Όλες οι μανούλες μπορούν να θηλάσουν! Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξή σας στην προσπάθειά μας αυτή!!!”

Στην Σητεία
“Στα πλαίσια της κινητοποίησης που διοργανώθηκε από το φόρουμ ήταν μικρή η συμμετοχή για την Σητεία αλλά… μια καλή αρχή. Ελπίζουμε σε περισσότερες συμμετοχές του χρόνου!” Είπε η Δέσποινα Μαρουκλή (μέλος του φόρουμ).

Στην Σύρο 

“όλο αυτό ήταν η αρχή για να πραγματοποιηθούν στο μέλλον και άλλες συναντήσεις μεταξύ των θηλάζουσων μαμάδων του νησιού…”

“Η ημέρα στη Σύρο ήταν ηλιόλουστη και η πιο κατάλληλη για βόλτα με τα παιδάκια μας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου στις 10 θηλάζουσες μαμάδες. Στα παιδάκια (αλλά και στις μαμάδες) μοιράστηκαν καρτελάκια με μηνυματάκια όπως: “Πίνω γάλα μόνο από… μαμά!”, “Μητρικό Γάλα… γιατί έτσι μας αρέσει!”, “I Make Milk! What’s your superpower?”, “Θηλάζω άρα… υπάρχω”, “Σε ευχαριστώ μανούλα” κ.α.

Η συνάντηση κατέληξε σε ένα καφέ της πλατείας Μιαούλη… Εκεί η μητέρες γνωρίστηκαν η μία με την άλλη, αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους και φυσικά όλο αυτό ήταν η αρχή για να πραγματοποιηθούν στο μέλλον και άλλες συναντήσεις μεταξύ των θηλάζουσων μαμάδων του νησιού…” δήλωσε η Μαρία Γαβρή (μέλος του φόρουμ).

Στην Πάτρα

Ανταπόκριση υπήρξε και από τις πατρινές μαμάδες οι οποίες κατάκλυσαν την Πλατεία Όλγας και θηλάζοντας τα μωρά τους κίνησαν το ενδιαφέρον των περαστικών και παρευρισκόμενων στέλνοντας έτσι και αυτές το μήνυμά τους υπέρ του μητρικού θηλασμού!

Στην Κόρινθο… 
Αρκετές μαμάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που έδωσαν το παρόν και θήλασαν τα μωράκια αλλά και τα μεγαλύτερα παιδάκια τους! Στην παρέα ήταν και εγκυούλες, μια από αυτές μάλιστα, βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της κι ενώ κυοφορούσε το τέταρτο παιδάκι της θήλαζε ακόμη τον μικρότερο γιο της!!

Όπως μας δήλωσαν η Κατερίνα Ζαρρη και η Στέλλα Τζα (μελη του φόρουμ), μπορεί να μην υπήρχε άρτια οργάνωση (απλές μαμάδες είναι άλλωστε, δεν υπήρχε κάποιος επίσημος φορέας από πίσω…), όμως έδωσαν το παρόν, πέρασαν τέλεια, με τα μωρά να θηλάζουν και τα μεγαλύτερα να παίζουν στην παιδική χαρά και το σημαντικότερο κατάφεραν να περάσουν το μήνυμά τους υπέρ του μητρικού θηλασμού!

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τις στιγμές!
Το mitrikosthilasmos συγκέντρωσε υλικό από τις περισσότερες περιοχές και το παρουσιάζει μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα!

Απολαύστε το, μοιραστείτε το, διαδώστε το…
ο θηλασμός είναι μεταδοτικός!!!

Σύντομα θα ακολουθήσει και ένα βίντεο αφιέρωμα με τίτλο “Θηλασμός είναι…” όπου θηλάζουσες μανούλες από τη συνάντηση της Αθήνας έστειλαν το μήνυμά τους!

Μείνετε σε επαφή!

6 Σχόλια

 1. Μπράβο, μπράβο, χίλια μπράβο!!!! Συγκινηθηκα πολύ!!! Εγω θηλαζω 19 μήνες και είμαι έγκυος ελπίζω του χρόνου να μαζευουμε και στην Καλαματα να βγώ και με τα δυο τα μωρά μου!

 2. Καλή χρονιά ότι επιθυμείτε.Καλή σινέχεια στα ωραία αρθρα σας και ατη πραγματικά υπέροχη προσπάθεια σας να συγκεντρώσετε υλικό για το ταυτοχρονο μητρικό θηλασμό.Φτιάξετε κάτι πραγματικά πολύ όμορφο.Να είστε καλά να μας ενημερώνετε.
  Νινάκια2

 3. Το περίμενα το αφιέρωμα με πολύ αγωνία.
  Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και για την πολύ καλή δουλειά σας. Είναι ένα τέλειο αναμνηστικό!
  Και του χρόνου!

 4. Μπορεί να καθυστερήσαμε… αλλά ναι, κι εμείς απολαύσαμε την ετοιμασία αυτού του βίντεο!

  Πράγματι ήταν γιορτή για τον θηλασμό! Εξού και η μουσική επένδυση!! Παρασυρθήκαμε 🙂

  Σημ.: η Σήλια ήταν η "ψυχή" της εκδήλωσης του Συντάγματος!!

 5. Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η- δουλειά!!
  Χίλια Μπράβο Manoula Maria !!!
  Όσες φορές κι αν τις δω αυτές τις φωτογραφίες, πάντα έχω την ίδια γλυκιά αίσθηση στο τέλος!!!

  μακάρι του χρόνου να έρθουν κι άλλες μανούλες σε αυτήν την τόσο όμορφη εκδήλωση – συνάντηση -γιορτή για τον θηλασμό!!!

  Γιάκα Σήλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *