40 ημερών επιστρέφω στη δουλειά. Να δώσω ξένο ή να πάρω θήλαστρο;

40 ημερών επιστρέφω στη δουλειά. Να δώσω ξένο ή να πάρω θήλαστρο;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH
Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Γεια σας! Έχω γεννήσει εδώ και 25 μέρες και θηλάζω το μωράκι μου! Στην αρχή όμως λόγω ίκτερου δόθηκε και ξένο γάλα στο μωρό για διάστημα 6 ημερών. Στη συνέχεια θήλασα αποκλειστικά.

Μόλις σαραντίσω για επαγγελματικούς λόγους θα πρέπει να απουσιάζω 3-4 ώρες την ημέρα. Θα με συμβουλεύατε να δώσω 1 φορά την ημέρα ξένο γάλα; Θα μειωθεί το δικό μου γάλα πολύ; Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσω το θήλαστρο; Έχω ακούσει ότι πονάει. Ισχύει;

Ποια είναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Βάσω Ξ., Βόλος

Εάν πάρετε ένα καλό σύγχρονο θήλαστρο, το χρησιμοποιείτε προσεκτικά σύμφωνα με τις οδηγίες και μία με δύο φορές την ημέρα, δεν πονάει. Θα ήταν πολύ προτιμότερο να μην εκτιθόταν το μωρό σας σε ξένο γάλα.

Μπορείτε να τα καταφέρετε εάν, μία εβδομάδα πριν την επιστροφή στη δουλειά, ξεκινήσετε μία με δύο αντλήσεις την ημέρα, ώστε σιγά σιγά να εξοικειωθείτε με το θήλαστρο και να φτιάξετε μια αρχική τράπεζα γάλακτος.

Όταν ξεκινήσετε δουλειά, θα θηλάζετε αμέσως πριν και μόλις έρθετε. Στη δουλειά εάν πρόκειται για 4 ώρες δεν θα χρειαστεί μάλλον να χρησιμοποιήσετε θήλαστρο. Προτιμήστε το δικό σας γάλα.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

1 Σχόλιο

  1. Εγώ επειδή έχω δίδυμα και δεν προλάβαινα, έβγαζα για 6 μήνες 4 φορές τη μέρα με νοσοκομειακό θήλαστρο. Αν το έχεις σε χαμηλή ταχύτητα και δεν περιμένεις ν΄αδειάσει τελείως το στήθος, δεν πονάει καθόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *