Οδηγίες γιατρού με οδήγησαν σε αποθηλασμό

Το mitrikosthilasmos φιλοξενεί δικές σας, αληθινές ιστορίες-εμπειρίες θηλασμού… με σκοπό την ενημέρωση και συμπαράσταση άλλων μαμάδων! Όσες θέλετε να μοιραστείτε και τη δική σας ιστορία, μπορείτε να τη στείλετε ΕΔΩ

Παρακάτω ακολουθεί η ιστορία της Μιχαέλας, άλλης μιας θηλάζουσας μαμάς που δεν βρήκε την κατάλληλη υποστήριξη από το σύστημα υγείας… όμως με τη δική της επιμονή κατάφερε να θηλάσει το μωρό της για 7 μήνες!

Την ευχαριστούμε πολύ που τη μοιράστηκε μαζί μας!

Η δική μου ιστορία έχει ως εξής…

Γέννησα 07:45 ένα ωραίο πρωινό και στις 10:00 μου φέρανε το παιδάκι μου να το θηλάσω… Ήμουν πολύ χαρούμενη, ο θηλασμός είναι ανεκτίμητο αγαθό που προσφέρει η φύση… Φυσικά δεν είχα πολύ γάλα μάλλον πρωτόγαλα..

Στην κλινική που γέννησα του δίνανε και μπιμπερό από την πρώτη μέρα κιόλας επειδή μου είπανε ότι πεινάει. Τους έλεγα να μου το φέρνουνε κάθε φορά που ξυπνάει για να τον θηλάζω και όντως μου τον φέρνανε όμως μετά του δίνανε και μπιμπερό.

Ο μικρός μου έγινε πολύ φαγανός και δεν του έφτανε το δικό μου γάλα και έτσι συνήθως του έδινα και μπιμπερό μετά από τον θηλασμό αλλά όχι κάθε φορά.

Το δύσκολο ήταν ότι η στάση που τον είχα δεν ήταν η σωστή με αποτέλεσμα να μου γίνει μεγάλη ζημιά στις θηλές μου, να κλαίω από τον πόνο κάθε φορά που τον έβαζα στο στήθος νύχτα μέρα. Βέβαια δεν το έβαλα κάτω… ήθελα πολύ να τον θηλάσω και το έκανα.

Τι κρέμες μου λέγανε να βάζω, τι χαμομήλια, τι διάφορα άλλα «μαντζούνια» μετά τον 2ο μήνα δεν έκανα τίποτα τον θήλαζα και τίποτα άφηνα το σάλιο του επάνω στο στήθος μου, κάποια κοπέλα από ένα site μου το συνέστησε και αυτό ήταν η γιατρειά, βέβαια με αφόρητους πόνους και τεράστια επιμονή και υπομονή.

Φτάσαμε τώρα στον 7ο μήνα και ακόμη τον θήλαζα πρωί και βράδυ πλέον μέχρι που για κάποιο λόγο χρειάστηκε να πάρω αντιβίωση. Η παιδίατρος μου είπε για μία που επιτρέπεται να θηλάζω συγχρόνως όμως ο γιατρός μου μου έδωσε και Mesulid όπου δεν κάνει σε συνδυασμό με τον θηλασμό.

Έτσι λοιπόν αυτό τον καιρό είμαι επίσης με πόνους, αλλά ψυχής… πιστεύω ότι θα μπορούσε ο γιατρός μου να μου δώσει κάποιο άλλο αντιφλεγμονώδες φάρμακο και να μη χρειαζόταν να κόψω με χάπια το γάλα μου έτσι απότομα. Ο μικρός μου γκρινιάζει ο καημενούλης το ψάχνει συνέχεια και εγώ είμαι πολύ στεναχωρημένη που του το έκανα αυτό.

Είμαι γενικά της άποψης ότι όπως αποθηλάζουν όλα τα θηλαστικά σιγά σιγά έτσι και εγώ ήθελα σιγά σιγά να κοπεί το γάλα μου και φυσικά με τίποτα να μη πάρω χάπια. Δεν το σκέφτηκα όμως ότι θα μπορούσα να απαιτήσω από τον γιατρό να μου γράψει άλλα χάπια, μετά το διάβασα κάπου και συνειδητοποίησα για ακόμη μία φορά τα συμφέροντα τω γιατρών και τις μίζες που παίρνουν από τις εταιρείες φαρμάκων.

Αυτή ήταν η δική μου ιστορία…
Πολύ ωραίο και ενημερωτικό το site σας, συνεχίστε την καλή δουλειά…

Με εκτίμηση
Μιχαέλα Ξάνθη

Photo by: myllissa

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *