Μειώνεται το γάλα μου;

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα!!! Έχω ένα αγοράκι 2 μηνών περίπου και το θηλάζω αποκλειστικά.

Τις τελευταίες μέρες το στήθος δεν πρήζεται όπως παλιά και συνήθως το απόγευμα το μωράκι μου ενώ φαίνεται ότι θέλει να φάει εκνευρίζεται στο στήθος. Πονάκια δεν φαίνεται να έχει αλλά αναρωτιέμαι μήπως μειώθηκε η παραγωγή μου ή ίσως υπάρχει λιγότερη ροή και τον ενοχλεί; Υπάρχει περίπτωση να προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή;

Μπορείτε επίσης να μου πείτε στην ηλικία αυτή πόσα γραμμάρια πρέπει να πέρνει ανά εβδομάδα;

Σας ευχαριστώ πολύ

Υ.Γ Κάνετε καταπληκτική δουλειά και μας βοηθάτε πάρα πολύ!!!! Συνεχίστε ετσι.

Ιωάννα Μ. Περισσός

1. Όσο εδραιώνεται ο θηλασμός, το γάλα παράγεται κυρίως κατά τη διάρκεια του γεύματος και λιγότερο μεταξύ των γευμάτων. Είναι φυσιολογικό να μην πρήζεται το στήθος όπως τις πρώτες ημέρες.

2. Το απόγευμα τα μωρά είναι κουρασμένα και εκνευρισμένα. Η καλύτερη λύση είναι μια βόλτα έξω που θα τα ξεκουράσει με την εναλλαγή των παραστάσεων.

3. Η παραγωγή είναι αυτή που χρειάζεται το μωρό. Έχετε εδραιώσει τη γαλουχία και οποιαδήποτε παρέμβαση μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Η υπερπαραγωγή είναι μια κατάσταση πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη.

4. Δεν υπάρχει βάρος που πρέπει να παίρνει το παιδί κάθε εβδομάδα. Οι τιμές που δίνονται είναι μέσοι όροι. Δηλαδή αν ένα παιδί πάρει 250 γρ. τη μία εβδομάδα και 50 γρ. την επόμενη εβδομάδα, τότε ο μέσος όρος των δύο εβδομάδων είναι 150 γρ. ανά εβδομάδα. Άρα ικανοποιείται το ελάχιστο απαιτούμενο βάρος που πρέπει να παίρνει το παιδί και αυτό σημαίνει ότι το παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε καμία παρέμβαση.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *