Οι “ειδικοί” απαντούν # 166 – Θέμα: Αποθηλασμός

Οι “ειδικοί” απαντούν # 166 – Θέμα: Αποθηλασμός

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας, καταρχήν να σας συγχαρώ για τη βοήθεια που μας παρέχεται κι ελπίζω να με βοηθήσετε κι εμένα.

Θήλασα αποκλειστικά την κόρη μου 6 ½ μήνες, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισα στην αρχή μέχρι να προσαρμοστούμε και κατά τη διάρκεια του θηλασμού (με αρκετά πετρώματα κυρίως στον αριστερό μαστό.

Δεν ήθελα να πάρω χάπια και κατάφερα να ελαττώσω το γάλα αρκετά. Πλέον στις 2-3 μέρες θα έλεγα ότι βαραίνει μόνο ο αριστερός μαστός, ενώ από δεξιά μου φαίνεται σχεδόν φυσιολογικός, (αν και γα να πω την αλήθεια μου δε θυμάμαι το φυσιολογικό).

Το ερώτημά μου είναι το εξής: πώς θα καταφέρω να κόψω εντελώς το γάλα χωρίς να πάρω χάπια; Δεδομένου ότι άδειασα το στήθος και το έδεσα για 2 μέρες αλλά πάλι από αριστερά γέμισε και έπρεπε να το αδειάσω. Μήπως δεν το έδεσα σωστά; Μήπως έπρεπε να κάνω υπομονή και θα υποχωρούσε το γάλα; Επίσης, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν κύστες από υπολείμματα γάλακτος, κάτι που αποτελεί επιχείρημα πολλών γιατρών κι έχουν δώσει χάπια σε φίλες μου; Να σημειώσω ότι ο δικός μου γιατρός είναι υπέρ του φυσικού αποθηλασμού, γι’ αυτό και το παλεύω ακόμα.

Ελπίζω να μου απαντήσετε, ευχαριστώ!
Διονυσία Κ., Αθήνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Πιθανόν να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία με το άδειασμα και την περίδεση. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται μόνο όταν ο αποθηλασμός επείγει. Διαφορετικά αρκεί η μείωση των γευμάτων για να αποθηλάσει το παιδί. Δεν χρειάζεται η περίδεση η οποία είναι αρκετά βίαιη διαδικασία για το σώμα…

Καλή συνέχεια!

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *