Με το θήλαστρο βγάζω λιγότερο γάλα απ’αυτό που χρειάζεται το μωρό

Με το θήλαστρο βγάζω λιγότερο γάλα απ’αυτό που χρειάζεται το μωρό

Θέμα: Θηλασμός, αντλήσεις και εργασία

Σε 20 μέρες επιστρέφω στη δουλειά και στον χώρο εργασίας μου δεν θα μπορώ να αντλώ γάλα. Έχω ήδη ξεκινήσει την τράπεζα γάλακτος. Το πρόβλημά μου είναι ότι με το θήλαστρο βγάζω λιγότερο γάλα απ’αυτό που χρειάζεται ο γιός μου για κάθε γεύμα. Χρησιμοποιώ ηλεκτρικό θήλαστρο της medela και βγάζω το πρωί. Θηλάζει στον έναν μαστό και όταν τελειώσει αντλώ απο τον άλλον, είναι η μόνη ώρα που βγάζω περισσότερο γάλα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για περισσότερο γάλα; Άλλες ώρες της ημέρας είναι ακόμη λιγότερο. Μήπως το βράδυ και το πρωί να θηλάζω από τον ίδιο μαστό έτσι ώστε ο άλλος να γεμίζει αρκετά;

Ευχαριστώ,
Νανά

Είναι πολύ καλό που ήδη έχεις ξεκινήσει να αντλείς γάλα γιατί έτσι θα έχεις μια ποσότητα διαθέσιμη για όταν επιστρέψεις στην δουλειά.

Για να μαζέψεις περισσότερο γάλα θα μπορούσες να αντλείς αμέσως μετά από τον θηλασμό ή την νύχτα την ώρα που το μωρό κοιμάται. Όσο πιο συχνά αδειάζουν τα στήθη τόσο πιο πολύ γάλα παράγεις.

Δεν αναφέρεις δυστυχώς την ηλικία του μωρού σου και το πόσες ώρες θα λείπεις στην δουλειά. Άμα λείπεις παραπάνω από 3-4 ώρες σίγουρα θα είναι καλύτερα να βγάλεις το γάλα σου, για να μην γεμίσει πολύ το στήθος σου. Καλό θα ήταν να συζητούσες το θέμα στην δουλειά σου και να σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις ένα διάλλειμα 20 λεπτών κάθε 3 ώρες για να αντλείς γάλα.

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *