Μετά από πόσες ώρες μπορώ να θηλάσω αν ο οδοντίατρος μου κάνει ένεση ή μου δώσει αντιβίωση;

Μετά από πόσες ώρες μπορώ να θηλάσω αν ο οδοντίατρος μου κάνει ένεση ή μου δώσει αντιβίωση;

Θέμα: Θηλασμός και οδοντίατρος

Μετά από πόσες ώρες ή ημέρες μπορώ να θηλάσω αν ο οδοντίατρος μου κάνει ένεση ή μου δώσει αντιβίωση;

Ευχαριστώ,
Αδαμαντία Α., Χαλκίδα

Αγαπητή φίλη,

Καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον οδοντίατρό σας πως θηλάζετε ώστε αν χρειαστεί, να σας χορηγήσει ένα συμβατό με το θηλασμό αναισθητικό. Επειδή δυστυχώς δεν έχουν γίνει μελέτες για όλα τα φάρμακα σε σχέση με την επίδρασή τους στο θηλασμό αν χρειαστεί θα σας ενημερώσει σε πόση ώρα αποβάλλεται από τον οργανισμό σας ώστε να χρειαστείτε τη μικρότερη δυνατή αποχή.

Ομοίως με τις αντιβιώσεις, με τη διαφορά πως οι περισσότερες μπορούν να χορηγηθούν σε θηλάζουσες γυναίκες εφόσον η δραστική ουσία όχι μόνο θα μπορούσε να χορηγηθεί και στο μωρό αλλά περνά και σε πολύ μικρές ποσότητες από το μητρικό γάλα.

Παιδίατρος

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

3 Σχόλια

  1. έτσι; χωρίς να ξέρει ποιό αναισθητικό σου χορηγήθηκε; ας επικρατήσει λίγο η κοινή λογική βρε παιδιά! μιλάμε για τοπικά αναισθητικά… δεν πάνε και πολύ μακριά!

    οι γιατροί το έχουν πιό εύκολο να λένε στοπ στο θηλασμό (έστω και προσωρινά) παρά να μπουν στον κόπο να το ψάξουν λίγο! σου λένε… μια στο εκατομμύριο να τύχει η στραβή, ας είμαι εγώ καλυμμένος! Δεν πάει όμως έτσι! Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλαπλάσια και καλό θα ήταν να μην τον υπονομεύαν με τόση ευκολία!

    Κι εγώ έκανα ολική αναισθησία για μια μικροεπέμβαση και όταν γύρισα σπίτι μετά από μερικές ώρες θήλασα κανονικότατα… και όταν έπαθα ουρολοίμωξη ο γιατρός μου είπε να μη θηλάσω όσο θα έπαιρνα την αντιβίωση αλλά δεν ήξερε καν πως αυτή που μου έγραψε ήταν συμβατή με το θηλασμό!

  2. Eγω παλι ρωτησα την παιδιατρο και με συμβουλευσε να μην θηλασω για δυο 24ωρα.Στεναχωρηθηκα πολυ.Αναγκαστηκα το δεχτηκα για το καλο του μωρου μου

  3. Εμένα πάντως η δική μου σύμβουλος θηλασμού που είχα ρωτήσει για το ίδιο θέμα μου είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Εδώ δεν πειράζει η ολική αναισθησία που μπορεί να γίνει στην καισαρική, ή η επισκληρίδιος και πειράζει το τοπικό αναισθητικό του δοντιού;

    Βέβαια ο οδοντίατρος μου είχε πει να μη θηλάσω για τις επόμενες 3-4 ώρες μετά την ένεση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *