Χρειάζομαι συμβουλή σχετικά με το θέμα του αποκλειστικού θηλασμού

Χρειάζομαι συμβουλή σχετικά με το θέμα του αποκλειστικού θηλασμού

Θέμα: Αποκλειστικός θηλασμός

Καλημέρα σας!

Χρειάζομαι επειγόντως τη συμβουλή σας σχετικά με το θέμα του αποκλειστικού θηλασμού που με προβληματίζει αφάνταστα.

Προσπαθώ καθημερινά να θηλάζω το είκοσι μερών κοριτσάκι μου (γεννήθηκε τελειόμηνο 2.800 γρ) κάθε φορά που πεινάει, με την ελπίδα να προκαλέσω ολοένα μεγαλύτερη παραγωγή γάλατος.

Δυστυχώς όμως τις τελευταίες μέρες αντιλήφθηκα ότι παρά τις επίμονες και αρχικά πολύ επώδυνες προσπάθειες το στήθος μου δεν παράγει επαρκή ποσότητα γάλατος αφού το βρέφος μου δεν χορταίνει και αναγκάστηκα να του δίνω πρόσθετο γάλα στο τέλος κάθε θηλασμού.

Συνήθως πίνει 20-30 και καμιά φορά καθόλου. Είναι σωστή η απόφαση μου; Υπάρχει κάποια μέθοδος που θα μπορούσε να “ενισχύσει ” την παραγωγή μητρικού γάλατος;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

Αλίκη Γ., Κέρκυρα

Συγχαρητήρια για το μωράκι σας. Κάνετε καλά να προσπαθείτε να θηλάσετε αποκλειστικά.

Είναι δύσκολο να καταλάβω από όσα αναφέρετε αν έχετε πραγματικά πρόβλημα στην παραγωγή γάλακτος ή απλά το μωρό θέλει συχνά. Οποιαδήποτε όμως η ποσότητα συμπληρώματος που δίνετε κατά τις πρώτες 40 μέρες αποβαίνει εις βάρος της δικής σας παραγωγής, ανταγωνίζεται το θηλασμό και τελικά επικρατεί είς βάρος του.

Νομίζω θα ήταν καλό να σας έβλεπε ένας επαγγελματίας στη γαλουχία για να εκτιμήσει πλήρως την κατάσταση και να σας συμβουλέψει. Η συνέχιση της γαλουχίας είναι πολύ σημαντική για τους δυο σας και δε θα χάσετε αν απευθυνθείτε σε ειδικό.

Στο μεταξύ, δείτε κάποιες οδηγίες σχετικά με το πως λειτουργεί η παραγωγή γάλακτος, πως τοποθετείται το μωρό στο στήθος κλπ. Υπάρχουν και σκευάσματα όπως η μαγιά μπύρας, δεν κάνουν όμως τίποτα αν δεν μπει το μωρό συχνά στο στήθος και δεν ρουφήξει αποτελεσματικά γάλα, άρα δεν θα σας τα συμβούλευα χωρίς συνολική εκτίμηση.

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *