Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλη ποσότητα υγρών όταν σταματήσουν το θηλασμό ή το μπιμπερό

Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλη ποσότητα υγρών όταν σταματήσουν το θηλασμό ή το μπιμπερό

Τα παιδιά χρειάζονται μεγάλη ποσότητα υγρών όταν σταματήσουν το θηλασμό ή το μπιμπερό, ανακοίνωσε η ένωση ενημέρωσης καταναλωτών Aid. 

Οι γονείς πρέπει να χορηγούν στα παιδιά φυσικά αναψυκτικά σε ποτήρι ή φλιτζάνι με κάθε γεύμα αλλά και ανάμεσα στα γεύματα.

Επίσης το νερό της βρύσης ή το εμφιαλωμένο νερό θεωρείται ιδανικό για την ενυδάτωση των παιδιών, υποστηρίζει η Aid. 

Τσάι φρούτων χωρίς ζάχαρη ή κόκκινο τσάι χωρίς επιπλέον πρόσθετα ή αρώματα, καθώς επίσης και μίγματα χυμού φρούτων με νερό πρέπει να χορηγούνται στα παιδιά σε καθημερινή βάση.

Σε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με τον τίτλο «Οι καλύτερες τροφές για μικρά παιδιά» η Aid συστήνει ότι τα μικρά παιδιά πρέπει να πίνουν τουλάχιστον έξι μικρά ποτήρια υγρών την ημέρα ή 600 με 700 χιλιοστόλιτρα.

Όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή η κατανάλωση υγρών πρέπει να αυξάνεται καθώς και όταν πάσχουν από πυρετό ή διάρροια, ή έχουν αυξημένη εφίδρωση για παράδειγμα όταν παίζουν. 

Εάν ένα παιδί αρνείται να πιεί τις ποσότητες που επιβάλλεται, πρέπει να του χορηγούνται μικρές ποσότητες σε τακτά διαστήματα.

Οι γονείς δεν πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά που δεν επιθυμούν να πιουν υγρά με γλυκά αναψυκτικά καθώς όλα τα γλυκά αναψυκτικά περιέχουν πολλές θερμίδες.

Επίσης οι γονείς πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά καταναλώνοντας και οι ίδιοι αρκετά υγρά.

Πηγή: myhnews 
Photo: sxc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *