Κύπρος: Υπεύθυνοι νοσοκομείου έδωσαν μωρά σε λάθος οικογένειες

Κύπρος: Υπεύθυνοι νοσοκομείου έδωσαν μωρά σε λάθος οικογένειες

Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτιλύχτηκε στην Κύπρο τον Δεκέμβρη που μας πέρασε!

Παραδόθηκαν στις πραγματικές τους οικογένειες από την Διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου, ένα μήνα περίπου μετά από τη νοσηλεία τους τα δύο βρέφη, που κατά τραγικό λάθος βρέθηκαν στα χέρια λάθος γονιών, μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, όπου είχαν νοσηλευτεί.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πατρότητας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής έγιναν γνωστά και επιβεβαίωσαν ότι όντως τα δύο νεογέννητα δεν μεγάλωναν με τους βιολογικούς τους γονείς.

Τα δύο βρέφη χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, λόγω προβλημάτων υγείας που παρουσίασαν, μετά τη γέννησή τους.

Οι γονείς των παιδιών συζήτησαν το θέμα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Ανδρέα Χατζηδημητρίου, καθώς και με ψυχολόγους. Συγκλονισμένοι κατά την έξοδό τους δήλωσαν ότι αισθάνονται πως «τα μωρά τους ανταλλάχθηκαν σαν να ήταν προϊόντα» .

Είπαν επίσης ότι θα προχωρήσουν νομικά εναντίον του Νοσοκομείου, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον.

Πηγή: kathimerini
Photo: sxc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *