Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεές για την αναμόρφωση των ΜΕΘ Παίδων

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεές για την αναμόρφωση των ΜΕΘ Παίδων

Δύο νέες δωρεές, που αφορούν την αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων και την ενίσχυση των δεκαεννέα Κέντρων Παιδικής Μέριμνας και των Παιδοπόλεων, ανά την Ελλάδα, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οπως ανέφερε ο κ. Γ. Ζερβάκης, Asst. Chief Operating Officer, Διευθυντής, Τμήμα Διαχείρισης Δωρεών, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των νέων δωρεών στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, ο προϋπολογισμός των δύο δωρεών προσεγγίζει τα πέντε εκατ. ευρώ και συμβάλλουν στην παροχή υψηλής ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών, την προστασία του παιδιού και τη φροντίδα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Φ. Γεννηματά, αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης προσφοράς στον τομέα αυτό. Η κ. Φ. Γεννηματά επεσήμανε ότι επίκεντρο της πολιτικής αποτελεί η πλήρης ανάπτυξη των ΜΕΘ και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ προέβαλε ως επιτακτική ανάγκη τον εξορθολογισμό των δαπανών για τη βελτίωση των συνθηκών στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεδομένου του μειωμένου προϋπολογισμού. Επίσης, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι προς την επίτευξη του σκοπού αυτού θα συντελούσε και η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Οπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, η πρώτη δωρεά θα οδηγήσει στη διαμόρφωση συνθηκών νοσηλείας υψηλής ποιότητας για όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν Παιδιατρική ΜΕΘ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ανακαινιστικές εργασίες και αγορά εξοπλισμού για τη ΜΕΘ Παίδων και τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”, καθώς και για τις ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Παν. & Αγλαΐας Κυριακού” και του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Η δωρεά περιλαμβάνει και την εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού διασύνδεσης για την επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ΜΕΘ, δημιουργώντας ένα “δίκτυο” ποιοτικά ισότιμων μονάδων. Με κριτήριο τις σημαντικές τρέχουσες ανάγκες στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος προέβη σε δωρεά ενίσχυσης των Κέντρων Παιδικής Μέριμνας και των Παιδοπόλεων στο σύνολό τους, αναλόγως με τις ανάγκες κάθε Κέντρου.

Πηγή: health.ana-mpa 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *