Αυξάνονται τα κρούσματα κακοποίησης των παιδιών από τους γονείς τους

Αυξάνονται τα κρούσματα κακοποίησης των παιδιών από τους γονείς τους

Αυξάνονται στην Αυστραλία τα κρούσματα κακοποίησης των παιδιών από τους γονείς τους 

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, στη Βικτώρια δύο γονείς την ημέρα, κατά μέσο όρο, κατηγορούνται για κακοποίηση των παιδιών τους. Η κατηγορία που σημειώνει άνοδο, τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι των παιδιών κάτω των δέκα χρόνων.

Εκατοντάδες παιδιά κακοποιούνται και, μάλιστα, με μεθόδους που θεωρούνταν ότι είχαν εκλείψει στην εποχή μας, όπως το λουρί και ο χάρακας, ενώ οι κλωτσιές, το γρονθοκόπημα και το πέταγμα των παιδιών στον τοίχο είναι στην πρώτη γραμμή των κρουσμάτων κακοποίησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, 698 παιδιά κάτω των 19 χρόνων κακοποιήθηκαν από τους γονείς τους, μεταξύ 2008 και 2009. Αυξητική η τάση, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το διάστημα 2004-2005 ο αριθμός ήταν 564 παιδιά. Όσο για τον αριθμό των κακοποιημένων παιδιών ηλικίας κάτω των δέκα χρόνων, ο αριθμός αυξήθηκε από 189 σε 282 την ίδια περίοδο.

Η αστυνομικός Κέρι Μάϊναν αναφέρει ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι οι άνθρωποι σήμερα είναι περισσότερο διατεθειμένοι να αναφέρουν στην αστυνομία περιπτώσεις κακοποίησης που πέφτουν στην αντίληψή τους, ενώ μερικά χρόνια πριν η οικογενειακή βία θεωρείτο «οικογενειακή υπόθεση». Παρ’ ότι, όμως, υπάρχει αλλαγή στη νοοτροπία του κοινού, 60% των περιπτώσεων βίας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της κακοποίησης των παιδιών από τους γονείς, δεν αναφέρεται στην αστυνομία. «Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για κάποιον που κακοποιείται είναι να το αναφέρετε στην αστυνομία», τονίζει η ίδια.

Εν τω μεταξύ, οι επιπτώσεις που έχει ο ξυλοδαρμός σ’ ένα παιδί, ακόμη κι αν είναι ένας απλός θεατής και όχι θύμα, είναι τραυματικές, κατά τους ειδικούς. Μια τέτοια εμπειρία, ενδέχεται να εμποδίσει τη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού, την ικανότητά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο, αλλά και τις σχέσεις του με τους συγγενείς, τον άμεσο και κοινωνικό περίγυρο.

Πηγή & φωτό: myhnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *