12 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

12 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας η 12η Ιουνίου και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef τουλάχιστον 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται παγκοσμίως, ενώ 115 εκατομμύρια από αυτά απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες.

Η παιδική εργασία μεταξύ των κοριτσιών μειώθηκε κατά 15% παγκοσμίως αλλά αυξήθηκε μεταξύ των αγοριών κατά 7%, ενώ η παιδική εργασία στις ηλικίες 15 -17 ετών αυξήθηκε κατά 20%.

Τα περισσότερα παιδιά που εργάζονται εξακολουθούν να απασχολούνται στη γεωργία, ενώ μόνο ένα στα πέντε αμείβεται.

Σύμφωνα με την Unicef, οι προσπάθειες για την εξάλειψη των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας εντείνονται παγκοσμίως.

Μετά την Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Παιδική Εργασία της Χάγης, που έλαβε χώρα το Μάιο στην Ολλανδία, προέκυψε το σημαντικό έγγραφο «Χάρτης για την επίτευξη της εξάλειψης των Χειρότερων Μορφών Παιδικής Εργασίας έως το 2016».

Στο έγγραφο αυτό συμπεριλαμβάνονται αναφορές και στα δύο προαιρετικά πρωτόκολλα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (το ένα για την προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση και το άλλο για την προστασία των παιδιών στις ένοπλες συρράξεις), στα Συστήματα Παιδικής Προστασίας, στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των παιδιών καθώς και κατηγορηματική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μετανάστες και στον αγροτικό τομέα.

Πάντως η Unicef επισημαίνει ότι υπάρχει πρόοδος, αφού σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας στη Συνδιάσκεψη αυτή ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται μειώθηκε κατά 3% σε σχέση με το 2004.

Πηγή & φωτό: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *