Ξυπνάει το βράδυ ανά 3 ώρες. Ελαττώθηκε το γάλα μου και δεν χορταίνει;

Ξυπνάει το βράδυ ανά 3 ώρες. Ελαττώθηκε το γάλα μου και δεν χορταίνει;

Θέμα: Θηλασμός

Κα Παπαδήμα,
ονομάζομαι Πέρσα, είμαι 29 χρονών και η κόρη μου είναι 3 1/2 μηνών. Από την αρχή τρέφεται μόνο με το δικό μου γάλα εκτός από τις μέρες που ήμασταν στην κλινική όπου φαντάζομαι την έδιναν και του εμπορίου. Από την στιγμή που ήρθαμε σπίτι μόνο θηλάζει και να έχει πιει τσαγάκι περίπου 5-6 φορές. Την θηλάζω παντού και πάντα. Θηλάζω μία από το ένα στήθος και μία από το άλλο.

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι ενώ θήλαζα από το δεξί μαστό ο αριστερός έτρεχε γάλα και έτσι χωρίς να το βγάζω με το θήλαστρο μάζευα όσο έτρεχε μόνο του περίπου 20-30ml και τα έβαζα στην κατάψυξη.

Η μικρή μου από 20 ημερών άρχισε να κοιμάται το βράδυ 8-9 ώρες και ήμουν πολύ ευχαριστημένη για να πω την αλήθεια. Το πρωί και οι δύο μαστοί μου ήταν γεμάτοι γάλα αλλά η μικρή έτρωγε μόνο από τον έναν το άλλο το έβγαζα με το θήλαστρο και το έβαζα κατάψυξη περίπου 120ml έφτασα μέχρι 150 και ήμουν πολύ χαρούμενη.

Έχει περίπου 2 βδομάδες που ξυπνάει το βράδυ ανά 3 ώρες και θέλει να φάει με αποτέλεσμα να αναρωτηθώ αν ελλατώθηκε το γάλα μου και δεν χορταίνει. Από τότε που ξυπνάει ανα 3 ώρες δεν μπορώ να μαζέψω το πρωί και να το βάλω στην κατάψυξη.

Έχω ακούσει για την μαγιά μπύρας τα χαπάκια και η αλήθεια είναι ότι αγόρασα. Θέλω να θηλάσω όσο περισσότερο μπορώ και θα τα καταφέρω,έτσι πιστεύω τουλάχιστον θα προσπαθήσω. Η διατροφή μου τώρα δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αλλά 5 γεύματα την ημέρα δεν κάνω. Πρωινό τρώω πάντα τα ενδιάμεσα σχεδόν ποτέ.Θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Φιλικά,
Πέρσα Κ., Θεσσαλονίκη

Η συμπεριφορά του μωρού είναι φυσιολογική. Το ότι δεν ξυπνούσε δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει το ίδιο. Το μωρό ξυπνάει είτε γιατί άλλαξαν οι ανάγκες του (πχ περνάει άλμα ανάπτυξης, φοβάται, βγάζει δόντια) ή γιατί άλλαξαν οι συνήθειές του.

Η μαγιά μπύρας δεν θα σας βοηθήσει και υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει τη γεύση του γάλακτος και να δημιουργήσει και πρόβλημα.

Καλή συνέχεια!
 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

7 Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον αυτό για τη μαγιά, ευχαριστούμε για την πληροφόρηση! Για το τσάι θηλασμού (σπόροι άνηθου,μάραθου και γλυκάνισου, μελισσόχορτο, τριγωνέλα κλπ) τι γνώμη έχετε; Εγώ πάντως (μεταξύ αστείου και σοβαρού) είχα τρελή παραγωγή γάλακτος με την πίτσα! Μια φίλη μου που θηλάζει αποκλειστικά (μωρό 2 μηνών), έφαγε πίτσα, θήλασε από το ένα στήθος και έβγαλε από το άλλο 170 γρ. γάλα με το θήλαστρο! Τέρμα τα αστεία, ας μιλήσει ο ειδικός!

  2. Αλλάζει τη γεύση το γάλακτος. Σε μερικά μωρά δεν αρέσει αυτή η αλλαγή και θηλάζουν λιγότερο, με αποτέλεσμα να μειωθεί το γάλα. Αν όμως η μητέρα παρακολουθεί τις βρεγμένες πάνες θα διαπιστώσει εγκαίρως την αλλαγή και θα τη διακόψει. Τα περισσότερα μωρά δεν έχουν πρόβλημα αλλά τα λίγα που είναι δυσαρεστημένα με την αλλαγή μπορεί να καταλήξουν να υποσιτίζονται.

  3. Popelix, τα ίδια και εγώ… Και το βιβλίο της Πατσούρου γράφει για μαγιά μπύρας, αλλά η σύμβουλος θηλασμού που ήρθε στο σπίτι μου είπε ακριβώς τα ίδια που έγραψε και η κυρία Παπαδήμα…

    Αντί μαγιάς, μου πρότεινε ένα κάρο άλλα πράγματα που επέλεξα να μην πάρω -εκτός των άλλων, έβγαιναν και πολύ πολύ ακριβά!

  4. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε για τη μαγιά μπύρας! Εμένα μου την είχαν συστήσει από την αρχή κάποιες μαίες από την Ευτοκία που είχα συμβουλευθεί τότε για το θηλασμό. Με ποιο τρόπο προκαλεί πρόβλημα στο θηλασμό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *