Σε διάφορες ώρες της ημέρας το στήθος μου δεν βγάζει καθόλου γάλα

Σε διάφορες ώρες της ημέρας το στήθος μου δεν βγάζει καθόλου γάλα

Θέμα: Θηλασμός

Την καλησπέρα μου.

Θηλάζω τη μικρή μου αποκλειστικά κοντά 3 μήνες τώρα, δεν έχει πάρει γραμμάριο ξένο γάλα, αλλά έχω παρατηρήσει σε διάφορες ώρες τις ημέρες το στήθος μου δεν βγάζει καθόλου γάλα και η μικρή μου νευριάζει τραβώντας πέρα δώθε το στήθος μου και κλαίει.
Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με άλμα ανάπτυξης γιατί συμβαίνει σχεδόν και τους 3 μήνες τώρα καθημερινά.
Η μικρή γεννήθηκε 2650 (2400 βγήκε από το νοσοκομείο) και σήμερα είναι 5100 (στις 29/6 γίνετε 3 μηνών)

Μήπως κάνω κάτι λάθος;

Χίλια ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Μαρία Σ., Γλυφάδα

Αγαπητή Μαρία,

συγχαρητήρια που θηλάζεις αποκλειστικά έως τώρα. Εάν γεννήθηκε τελειόμηνη, είχε μικρό βάρος αρχικά (στο 3% της καμπύλης για θηλάζοντα βρέφη), ενώ στους 3 μήνες όπως αναφέρεις σχεδόν διπλασίασε το βάρος της και βρέθηκε στο 15% της ίδιας καμπύλης, δηλαδή ανέβηκε μια γραμμή, δηλαδή από αυτήν την άποψη όλα μια χαρά. 

Δυστυχώς για να απαντήσω ως προς την συμπεριφορά που περιγράφεις θα χρειαζόταν να μου δώσεις λεπτομερέστερο ιστορικό. Έχει κάποια ώρα της ημέρας, απόγευμα ας πούμε; Μήπως πνίγεται και νευριάζει; Είχε έντονους κολικούς ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση; Μήπως απλώς βαριέται ή δε θέλει άλλο; 

Πολλά μωρά που γεννιούνται μικρά έχουν κάπως περισσότερα προβλήματα αρχικά με την εδραίωση του θηλασμού και τον τρόπο λήψης της θηλής, προβλήματα που μπορεί να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια της γαλουχίας. 

Δε νομίζω ότι είναι θέμα μειωμένης παραγωγής γάλακτος από τη μεριά σου. Τώρα που μεγαλώνει αποσπάται η προσοχή της πιο εύκολα, δοκίμασε όταν θέλεις να θηλάσει καλά να βρίσκεσαι σε χώρο χωρίς πολλά ερεθίσματα, ήχους, παιχνίδια, φώτα κλπ.

Αν είναι κάτι που συνεχίζει να σε ανησυχεί, καλό είναι να γίνει μια λεπτομερής εκτίμηση από πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας ή από παιδίατρο με σχετικές γνώσεις. 

Καλή συνέχεια

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Δείτε τη συνέχεια της επικοινωνίας ΕΔΩ 

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *