Το έμφραγμα ως αποτέλεσμα της παιδικής παχυσαρκίας

Το έμφραγμα ως αποτέλεσμα της παιδικής παχυσαρκίας

Πολλά παχύσαρκα παιδιά, ηλικίας τριών ετών και άνω, παρουσιάζουν σημάδια μελλοντικού εμφράγματος, προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες.

Έρευνα, ανάμεσα σε 16.000 παιδιά και εφήβους, έδειξε ότι τα άτομα που εκδήλωναν μεγαλύτερα προβλήματα παχυσαρκίας είχαν παράλληλα και τις περισσότερες πιθανότητες να γίνουν καρδιοπαθείς στο μέλλον.

Τα επίπεδα της C- αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), η οποία συνδέεται με τα εμφράγματα, αυξήθηκαν στο 40% των «τροφαντών» παιδιών ηλικίας από τριών έως πέντε ετών, ενώ η άνοδος αυτή παρατηρήθηκε μόλις στο 17% των πιο αδύνατων παιδιών.

Παρατηρήθηκε, ακόμη, ότι στις μεγαλύτερες ηλικίες η κατηγορία των «ιδιαίτερα υπέρβαρων» παιδιών παρουσίασε ακόμη πιο έντονη αύξηση της πρωτεΐνης. Στα 15 – 17 έτη, η ποσότητα της CRP είχε αυξηθεί στο 83% των πολύ παχύσαρκων εφήβων, ποσοστό αρκετά μεγάλο συγκριτικά με το 18% των συνομηλίκων τους, οι οποίοι είχαν φυσιολογικό βάρος.

Όταν η πρωτεΐνη CRP βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα, τότε υπάχει σοβαρό πρόβλημα φλεγμονής στον ανθρώπινο οργανισμό, η οποία συνδέεται με τα εμφράγματα.

Η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστήμιου της «North Carolina» σε παιδιά 1-17 ετών.

Πηγή & φωτό: zougla.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *