Τι είναι ο Απογαλακτισμός;

Ο απογαλακτισμός είναι η στιγμή εκείνη κατά την οποία οι γονείς αρχίζουν σταδιακά να προσφέρουν στο παιδί άλλες τροφές, εκτός από το μητρικό ή το βρεφικό γάλα. Μπορείτε να αρχίσετε σταδιακά να προσφέρετε ειδικά παρασκευασμένες στερεές τροφές (κρέμα, φρουτόκρεμα), σε ηλικία 5 έως 6 μηνών.

Συνήθως, οι πρώτες τροφές απογαλακτισμού που προσφέρονται στο βρέφος είναι τροφές με βάση το ριζάλευρο. Αργότερα, στη δίαιτα απογαλακτισμού προστίθενται άλλες τροφές, όπως αλεσμένα φρούτα, λαχανικά και κρέας.

Η εισαγωγή τροφών απογαλακτισμού δεν σημαίνει την πλήρη απομάκρυνση του γάλακτος από τη διατροφή του μωρού σας. Αντίθετα, το μητρικό γάλα, το βρεφικό γάλα ή κάποιο βρεφικό γάλα συνέχειας, σχεδιασμένο ειδικά για να ικανοποιεί τις θρεπτικές ανάγκες των μεγαλύτερων μωρών, θα πρέπει να παραμείνει η κύρια πηγή θρέψης κατά το πρώτο έτος της ζωής του μωρού.

Ο απογαλακτισμός είναι ένα σημαντικό στάδιο στη ζωή του μωρού σας. Απαιτεί αρκετή υπομονή από μέρους σας, εξάσκηση του μωρού σας και σημαίνει πολλές νέες γνώσεις και για τους δύο.

Πηγή & φωτό: wyethnutrition.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *