Φοβάται το μωρό την ένεση και κλαίει; Δώστε του κάτι γλυκό πριν

Φοβάται το μωρό την ένεση και κλαίει; Δώστε του κάτι γλυκό πριν

Τα μωρά πρέπει να τρώνε κάτι που να περιέχει ζάχαρη, αμέσως πριν κάνουν μια ένεση για κάποιο εμβόλιο, γιατί με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο πόνος τους και θα κλάψουν λιγότερο, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο, υπό τη δρα Ντενίς Χάρισον του Νοσοκομείου Παίδων, σε έρευνα που δημοσίευσαν στο περιοδικό παιδιατρικής “Archives of Disease in Childhood”, σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν ότι τα νεογέννητα είναι λιγότερο πιθανό να κλάψουν, αν τους δοθούν λίγες σταγόνες κάποιου ζαχαρώδους διαλύματος λίγο πριν την ένεση του εμβολιασμού.

Κλινικές δοκιμές σε 1.000 εμβολιασμούς σε νήπια μέχρι ενός έτους έδειξαν ότι το διάλυμα γλυκόζης μειώνει κατά 20% κατά μέσο όρο την πιθανότητα κλάματος μετά την ένεση. Εκτός από το διάλυμα γλυκόζης, ανάλογο κατευναστικό αποτέλεσμα έχει και μισό κουταλάκι μίγματος σακχαρόζης και γλυκόζης.

Οι καναδοί ερευνητές, που συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους στη Βραζιλία και την Αυστραλία, συνιστούν στους γιατρούς να δίνουν στα παιδιά σακχαρόζη ή γλυκόζη πριν και κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών, ώστε η όλη διαδικασία να γίνει λιγότερο οδυνηρή για τα μικρά παιδιά, τα οποία σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν να κάνουν ένεση.

Πηγή: health.ana-mpa.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *