Η επιλόχειος κατάθλιψη “χτύπησε” και τους άνδρες

Η επιλόχειος κατάθλιψη “χτύπησε” και τους άνδρες

Ποιος είπε ότι η κατάθλιψη μετά την εγκυμοσύνη είναι μοναδικό «προνόμιο» των γυναικών; Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, την παθαίνουν και οι άνδρες σε αναλογία σχεδόν 1 στους 10.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής της Ανατολικής Βιρτζίνια στο Νόρφολκ, συνέκριναν στοιχεία από 43 μελέτες, που περιελάμβαναν τις απαντήσεις 28.000 ερωτηθέντων από τις οποίες προκύπτει ότι και οι άνδρες παθαίνουν επιλόχειο κατάθλιψη από τους τρεις πρώτους μήνες ως τον πρώτο χρόνο μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Συνολικά, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι το 10% των ανδρών βιώνουν κατάθλιψη πριν ή μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Επίσης περίπου το 5% του συνολικού ανδρικού πληθυσμού θα εμφανίσει κατάθλιψη στη διάρκεια ενός χρόνου.

Πάντως, σε αντίθεση με τις γυναίκες, πολύ λίγα είναι γνωστά για το πώς αντιμετωπίζουν οι άνδρες την επερχόμενη γέννηση ενός παιδιού και στη συνέχεια την έλευσή του στο σπίτι.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ακόμα ότι οι άνδρες που αναμένουν τη γέννηση του παιδιού τους ή οι νέοι πατεράδες στις ΗΠΑ τείνουν να εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, σε ποσοστό 14%, σε σχέση με τους άνδρες σε άλλες χώρες.

Πηγή & φωτό: zougla.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *