Δοκιμάζεται αντρικό αντισυλληπτικό με υπέρηχους

Δοκιμάζεται αντρικό αντισυλληπτικό με υπέρηχους

Επιστήμονες ξεκινούν δοκιμές για να διαπιστωθεί αν οι υπέρηχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αναστρέψιμο αντισυλληπτικό για τον άντρα.

Με βάση αρχικές έρευνες, ειδικοί του πανεπιστημίου της βόρειας Καρολίνας πιστεύουν ότι η στόχευση υπέρηχων στους όρχεις μπορεί να σταματήσει με ασφάλεια την παραγωγή σπέρματος, για διάστημα έως έξι μήνες.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι τελικά θα προσφέρουν στα ζευγάρια παγκοσμίως μια νέα εναλλακτική επιλογή αντισύλληψης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr James Tsuruta, δήλωσε ότι πιστεύει πως ενδεχομένως θα μπορούσε να παράσχει στους άντρες εξάμηνη υπεύθυνη, φτηνή και μη ορμονική αντισύλληψη με χορήγηση της αγωγής σε μια επίσκεψη.

Δήλωσε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν οι υπέρηχοι σαν οικονομική, μακροχρόνια μέθοδος αντισύλληψης στον άντρα, κατάλληλη για χρήση σε αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες.

Όταν οι όρχεις έχουν σταματήσει να παράγουν σπέρμα και όλα τα ‘αποθέματα’ εξαντλούνται, εξηγούν οι ερευνητές, ο άντρας προσωρινά γίνεται υπογόνιμος. Η έρευνα στοχεύει στην τελειοποίηση της τεχνικής για την πλήρη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και θα συνεχιστεί με περισσότερες κλινικές δοκιμές. 

Πηγή & φωτό: iatronet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *