Το δημιουργικό παιχνίδι “μεγαλώνει γερά παιδιά”

Το δημιουργικό παιχνίδι “μεγαλώνει γερά παιδιά”

Σύμφωνα με Βρετανική έρευνα, παιδιά που συνηθίζουν να παίζουν δημιουργικά και ενεργητικά μπορεί ενδεχομένως να γίνουν πιο υγιείς ενήλικες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 505 νέους ενήλικες που έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τις εμπειρίες τους με το παιχνίδι στην παιδική ηλικία.

Τέσσερις τύποι παιχνιδιού φάνηκε να συνδέονται με διαφορετικούς τρόπους με την υγεία του ενήλικα, δήλωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Ulster.

Υψηλότερα επίπεδα δημιουργικού παιχνιδιού στην παιδική ηλικία προέβλεπαν υγιεινές συνήθειες στην ενήλικο ζωή, όπως υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση. Περισσότερο ενεργητικό παιχνίδι στην παιδική ηλικία σχετίστηκε με καλύτερη υγεία γενικά και περισσότερη άσκηση στην ενήλικο ζωή.

Ενήλικες που υποβλήθηκαν σε περιορισμούς στο παιχνίδι-όπως λιγότερο χρόνο για παιχνίδι –ήταν περισσότερο πιθανό να εμφανίζουν παχυσαρκία και να έχουν υιοθετήσει ένα λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Tony Cassidy, δήλωσε ότι το να έχει ένα παιδί την ελευθερία και τη δυνατότητα να παίζει είναι σημαντικό για όλες τις πλευρές της ανάπτυξής του και αποτελεί δικαίωμα που συχνά παραβλέπεται.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται γα κάτι που τα περισσότερα παιδιά επιθυμούν και κάνουν φυσιολογικά αλλά η σημασία του δεν αναγνωρίζεται πάντα από τους ενήλικες.
Η έρευνα παρουσιάστηκε την τρέχουσα εβδομάδα στο ετήσιο Συνέδριο της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων.

Πηγή & φωτό: zougla.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *