Ο θηλασμός σώζει ζωές

Ο θηλασμός σώζει ζωές

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η ζωή περίπου 900 παιδιών θα σώζονταν κάθε χρόνο, εάν το 90% των γυναικών θήλαζαν για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους.

Η ανάλυση, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics και μελέτησε τη συχνότητα 10 κοινών ασθενειών της παιδικής ηλικίας, το κόστος της θεραπείας τους και το επίπεδο της προστασίας της νόσου που παρέχει ο θηλασμός σύμφωνα με άλλες μελέτες.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως εκατοντάδες θάνατοι κάθε χρόνο που μπορεί να προέρχονται από ιούς του στομάχου, μολύνσεις αυτιών, άσθμα, διαβήτη και το σύνδρομο νεανικού η αιφνίδιου θανάτου βρεφών ίσως και να είχαν αποφευχθεί ή περιοριστεί με το θηλασμό.

Σύμφωνα μάλιστα με την επικεφαλής της έρευνας Melissa Batrick, «η εντύπωση που έχουν οι περισσότερες γυναίκες για το μέγεθος των ευεργετικών ιδιοτήτων του θηλασμού είναι πολύ «υποβιβασμένος» σε σχέση με την πραγματικότητα. Στην ουσία πρόκειται για ένα θέμα δημόσιας υγείας που πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί και ως επιλογή τρόπου ζωής που κάνει η μητέρα για το παιδί της».

Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε πως το μητρικό γάλα περιέχει αντισώματα που βοηθούν τα μωρά στην καταπολέμηση λοιμώξεων ενώ μπορεί και να επηρεάσει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, δημιουργώντας έτσι μικρότερες πιθανότητες για εμφάνιση διαβήτη και παχυσαρκίας.

Άλλες πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως πληθώρα ασθενειών που ταλαιπωρούν τα μωρά όπως διάρροια, αναπνευστικές ασθένειες, μολύνσεις αυτιών κ.α. συμβαίνουν λιγότερο συχνά σε εκείνα που θηλάζουν αλλά και είναι λιγότερο σοβαρές όταν συμβαίνουν.

Πηγή & φωτό: myself.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *