Η λογοθεραπεία δεν είναι ταμπού!

Η λογοθεραπεία δεν είναι ταμπού!

Η 6η Μαρτίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας φέρνει στην επικαιρότητα το πρόβλημα διαταραχής λόγου, φωνής και ομιλίας στα παιδιά, καθώς τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι μία στις δύο οικογένειες περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μέλος που χρειάζεται λογοθεραπευτική παρέμβαση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και στα άλλα Παίδων του Νομού Αττικής, η λίστα αναμονής για εξέταση είναι τέλος του 2010. 

«Αυτό το τεράστιο χρονικό διάστημα της αναμονής είναι χαμένος χρόνος και για το παιδί αλλά και για τους γονείς. Η λογοθεραπεία δεν αποτελεί είδος πολυτελείας αλλά απαραίτητο αγαθό. Χιλιάδες Ελληνόπουλα χρειάζονται τη βοήθεια ενός λογοθεραπευτή», επισημαίνει στο «Εθνος» η κυρία Μάρκου Ροδινή, λογοθεραπεύτρια, η οποία έχει δουλέψει επί σειρά ετών στο υπουργείο Υγείας (Ε.Ι.Α.Α., Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, Παίδων Πεντέλης κ.λπ.). 
 
Το φαινόμενο, όπως μας εξηγεί, είναι ιδιαίτερα έντονο στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, καθώς ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος σχετικά με την επιστήμη της λογοθεραπείας και δεν υπάρχει και το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό. 

Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας να δημιουργηθεί Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία στο νοσοκομείο της Λέρου.

Πηγή & φωτό: myhnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *