Κάντε του μασάζ!!

Με το παιδικό μασάζ μπορεί να έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή του. Βοηθά στην ανάπτυξή του και το ηρεμεί. Επίσης, η αφή αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών. 

Με το μασάζ δίνονται τρόποι αντιμετώπισης θεμάτων, όπως κολικοί, πόνος από δόντια, δυσκοιλιότητα και βάρος στο στήθος.

Αρχίστε να χαϊδεύετε απαλά το μωρό σας από το πρόσωπο, τα μάγουλά του και φτάνοντας μέχρι το πηγούνι του. Τα πρώτα αυτά χάδια θα το ηρεμήσουν και θα του δώσουν ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Μπορείτε να του χαϊδέψετε και το κεφαλάκι του με πολύ απαλές κινήσεις και να του δώσετε μερικά φιλιά.

Συνεχίστε το μασάζ στην πλάτη με απαλές κυκλικές κινήσεις με ιδιαίτερη προσοχή, αφού δεν πρέπει να ασκήσετε πίεση στην σπονδυλική στήλη του παιδιού σας. Στη συνέχεια κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις γύρω από το στήθος του μωρού σας και να προχωρήσετε στην κοιλίτσα πάλι με κυκλικές κινήσεις.

Αμέσως μετά συνεχίστε με τις πατούσες του μωρού σας με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πέλμα του και τα δακτυλάκια του και αμέσως μετά κάντε μασάζ στις γάμπες και σε όλο το πόδι του μωρού. Ακριβώς τις ίδιες κινήσεις μπορείτε να κάνετε και στα χέρια του παιδιού σας, ώστε να νιώσει το χάδι σε όλο το σώμα του. 

Να είστε σίγουροι πως θα νιώσει αγάπη και φροντίδα με τα χάδια σας και μην ξεχνάτε ότι όλες οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Πρέπει να είναι τρυφερά και απαλά χάδια και όχι πίεση.

Πηγή & φωτό: www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *