Τηλεμαραθώνιος αγάπης Unicef – Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Τηλεμαραθώνιος αγάπης Unicef – Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Ενάντια στη φτώχεια και τον υποσιτισμό των παιδιών

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου το Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΤ1 και τη συμμετοχή δεκάδων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας και του ΡΙΚ στην Κύπρο, για την υποστήριξη των παιδιών που ζουν στη φτώχεια και υποσιτίζονται σε όλο τον κόσμο.

Τη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ κ. Δημήτρης Γόντικας, δημοσιογράφοι που θα παρουσιάσουν τον Τηλεμαραθώνιο και ο Κώστας Βουτσάς. Παρουσιάστηκαν στοιχεία για τα παιδιά που πεινούν σε όλο τον κόσμο και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF για την υποστήριξη των προγραμμάτων της UNICEF κατά του υποσιτισμού, σύμφωνα με τα οποία:

● Το 1 στα 3 παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι καχεκτικά (σχεδόν 200 εκατομμύρια παιδιά).
● Περίπου 129 εκατομμύρια παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι λιπόβαρα – σχεδόν το ένα στα τέσσερα παιδιά.
● 19 εκατομμύρια νεογέννητα κάθε χρόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο γεννιούνται με βάρος χαμηλότερο από το κανονικό. 
● 24 χώρες εμφανίζουν το 80% του χρόνιου υποσιτισμού στα παιδιά.

● Πάνω από 500 εκατομμύρια παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.
 
Τα έσοδα από τον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF θα ενισχύσουν τα προγράμματα κατά της φτώχειας και του υποσιτισμού που πραγματοποιεί η οργάνωση σε όλο τον κόσμο. Για τη δημιουργία κέντρων θεραπευτικής διατροφής για υποσιτισμένα παιδιά, για την παροχή βιταμινών και θρεπτικών ιχνοστοιχείων, για τη διανομή ειδικών θεραπευτικών τροφών, για την καταπολέμηση κάθε μορφής παιδικής φτώχειας και ένδειας και κυρίως των αιτιών που τις προκαλούν.

Παρουσιαστές του Τηλεμαραθώνιου, που θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι με σειρά παρουσίασης η Κατερίνα Μπακογιάννη, ο Τάκης Σπηλιόπουλος, η Ρίκα Βαγιάννη, η Μπήλιω Τσουκαλά, η Ειρήνη Νικολοπούλου, ο Προκόπης Δούκας και η Μαρία Χούκλη ενώ θα φιλοξενηθούν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού, πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Ντοκουμέντα της UNICEF θα φωτίσουν κάθε πλευρά αυτού του παγκόσμιου προβλήματος και θα αναδείξουν το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται χάρη στη υποστήριξη των συνδρομητών της.

Στον Τηλεμαραθώνιο θα ακουστούν μηνύματα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων. Επίσης μηνύματα υποστήριξης απευθύνουν οι: Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Νίκη Γουλανδρή, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Δημήτρης Παντερμαλής, Διονύσης Σαββόπουλος και Χρίστος Καράς.

Ακόμη, έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και θα είναι στο στούντιο της ΕΤ-1 οι υπουργοί: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Σπύρος Κουβέλης, Φώφη Γεννηματά, Χάρης Καστανίδης, Νίκος Σηφουνάκης. Επίσης από τον Τηλεμαραθώνιο θα περάσουν οι Βουλευτές: Απόστολος Κακλαμάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Μαριέτα Γιαννάκου, Προκόπης Παυλόπουλος, Δημήτρης Παπαδημούλης, Μίμης Ανδρουλάκης, Κων/νος Γείτονας, Γιώργος Λιάνης, Τηλέμαχος Χυτήρης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Νίκος Αναλυτής, η Πρόεδρος του ΕΚΑ Στάβη Σαλουφάκου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης.

Στον Τηλεμαραθώνιο θα πάρουν μέρος ακόμη πολλοί ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της τηλεόρασης, αθλητές. Κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου αυτού προγράμματος θα γίνουν συνδέσεις με όλα σχεδόν τα ραδιόφωνα της Αττικής, με τις ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και με τα περισσότερα δελτία ειδήσεων των καναλιών.

Το μουσικό μέρος του Τηλεμαραθωνίου θα καλύψουν οι: Διονύσης Τσακνής, το συγκρότημα Εν Καρντία, η Λένα Αλκαίου, ο Κώστας Μακεδόνας με τη Γιώτα Νέγκα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Δημήτρης Μπάσης με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και ο Μπάμπης Τσέρτος. 

Το τηλέφωνο Δωρεών του Τηλεμαραθωνίου 
για τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου είναι το 219 – 999 3000
Δωρεές γίνονται επίσης 
στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:
ΕΘΝΙΚΗ: 169 / 480020-64
ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 017 04 004416-70
ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 031/80191081
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5049-022842-011
ATTICA BANK: 069 / 54799691
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: 0000 1216 3468
CITIBANK:
55 02 346484
ASPIS BANK: 101-03-0006583
MILLENIUM BANK:
519829
HSBC:
002-066694-130
EUROBANK:
0026-0102-14-0100540998
GENIKI BANK: 036/3603003908-9
ALPHA BANK: 115 00 2002 017649 (Διαδικασία Κ03)
& σε όλα τα μηχανήματα 
αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
 
Δωρεές με SMS: Στείλτε κενό μήνυμα στο 54234 
από 4 έως και 11 Δεκεμβρίου
(1,19 ευρώ με το ΦΠΑ)
 
Από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε το 901 11 17 17 17
αυτόματη χρέωση 3 ευρώ + ΦΠΑ ανά κλήση

επίσης από το διαδίκτυο στο www.unicef.gr

Τη Σκηνοθεσία του Τηλεμαραθώνιου έχουν οι Χρήστος Φασόης, Αντώνης Σμυρναίος και Πάρις Ποντίκας. Τη Διεύθυνση Παραγωγής έχουν η Σοφία Φερμάνογλου, η Ελένη Ντάφλου και η ’σπα Κουνδουροπούλου και την Αρχισυνταξία η Δέσποινα Μακρινού.

Τη δωρεάν μηχανογραφική υποστήριξη του Τηλεμαραθώνιου έχουν αναλάβει οι εταιρίες:
PHONE Marketing, GALANIS sports data, SENSE INTEGRATED.

Δ.Τ.: Unicef

2 Σχόλια

  1. μακαρι να βοηθησουμε ολοι και να ειμαστε και πολλοι.μονο να σκεφτεις οτι μπορει να ησουν στη θεση αυτων των ανθρωπων η καποιος δικο σου,χωρις δευτερη σκεψη προσφερουμε ολοι.την καλησπερα μου καλο μηνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *