Η επιρροή του Μότσαρτ στα πρόωρα μωρά

Η επιρροή του Μότσαρτ στα πρόωρα μωρά

Ο Mozart συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών, σύμφωνα με νέα έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων.

Για τις ανάγκες της έρευνας, που ονομάστηκε «Η επιρροή του Mozart», οι επιστήμονες από το ιατρικό κέντρο Sourasky του Τελ Αβίβ παρακολούθησαν τον μεταβολισμό 20 μωρών που είχαν γεννηθεί πρόωρα.

Σε πρώτη φάση οι ερευνητές κατέγραψαν τον μεταβολισμό των βρεφών καθώς αυτά άκουγαν για 30 λεπτά συνθέσεις του Μozart, ενώ την επόμενη μέρα μέτρησαν και πάλι τον μεταβολισμό των βρεφών σε 30 λεπτά απόλυτης ηρεμίας. Όπως διαπιστώθηκε, όταν τα βρέφη άκουγαν Μozart μεταβόλιζαν λιγότερες θερμίδες.

Η έρευνα δεν περιλαμβάνει μετρήσεις σχετικά με το βάρος των παιδιών, ωστόσο είναι γνωστό ότι ο χαμηλός μεταβολισμός συνεπάγεται αύξηση βάρους.

«Όταν ένα βρέφος ακούει συνθέσεις του Μozart μειώνεται ο μεταβολισμός του κάτι που σημαίνει ότι υπό κανονικές συνθήκες θα κερδίσει βάρος σε μικρότερο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο δρ Ronit Lubetzky, επικεφαλής της έρευνας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ευρήματα παλαιότερης έρευνας, οι μαθητές που άκουγαν συνθέσεις του Μozart για δέκα λεπτά την ημέρα βελτίωναν τον δείκτη ευφυΐας τους.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *