Ο θηλασμός μπορεί να αποτρέπει το βρέξιμο του κρεβατιού

Ο θηλασμός μπορεί να αποτρέπει το βρέξιμο του κρεβατιού

Τα παιδιά που θήλαζαν όταν ήταν μωρά έχουν λιγότερες πιθανότητες να βρέχουν το κρεβάτι τους όταν μεγαλώσουν, ίσως διότι αποκτούν ένα αναπτυξιακό όφελος, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.

Όπως γράφουν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Ρόμπερτ Γουντ Τζόνσον, στο Νιου Τζέρσι, στην επιθεώρηση «Παιδιατρική» την οποία εκδίδει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ), από παλαιότερες μελέτες υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι σε πολλές περιπτώσεις το βρέξιμο του κρεβατιού αποτελεί «επακόλουθο καθυστερημένης νευροανάπτυξης».

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο θηλασμός θα μπορούσε να αμβλύνει αυτό το πρόβλημα, επειδή περιέχει ορισμένα λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, προσθέτουν.

Στη μελέτη τους συμπεριελήφθησαν 55 παιδιά ηλικίας 5 έως 13 ετών τα οποία έβρεχαν το κρεβάτι τους και 117 συνομήλικά τους παιδιά τα οποία δεν είχαν αυτή την τάση.

Μόλις το 45% των παιδιών που έβρεχαν το κρεβάτι τους είχαν θηλάσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην άλλη ομάδα ήταν 81%.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι τα παιδιά που στα μικράτα τους τρέφονταν με μητρικό γάλα και τεχνητό συμπλήρωμα έβρεχαν το κρεβάτι τους όσο και εκείνα που έπιναν μόνον τεχνητό γάλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *