Υπάρχουν σημάδια στην εγκυμοσύνη που μπορεί να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού;

Υπάρχουν σημάδια στην εγκυμοσύνη που μπορεί να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού;

Μπορεί η γιαγιά να προβλέψει αν περιμένετε αγόρι ή κορίτσι;

 

Είτε έχετε αποφασίσει να το κρατήσετε ως έκπληξη για το τέλος, είτε απλά έχετε αποφασίσει να μην αποκαλύψετε σε κανέναν το φύλο του παιδιού, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα συναντήσετε πολλούς ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να προβλέψουν αν το μωρό σας είναι αγόρι ή κορίτσι!

Και πιθανότατα να έχετε ακούσει ιστορίες από γιαγιάδες και θείες για το πώς διαφορετικά σημάδια μπορεί να αποκαλύψουν το φύλο του μωρού. Είναι η κοιλιά σας χαμηλά; Πρέπει να είναι κόρη. Είναι το δέρμα σας ξηρό και σας φαγουρίζει. Σημαίνει ότι έρχεται ο γιος! Υπάρχει όμως έστω και μια μικρή δόση αλήθειας σε αυτές τις ιστορίες που λένε οι «παλιές»;

Όχι, λένε οι ειδικοί. Αν και πολλοί πολιτισμοί και κοινωνίες έχουν ορίσει διάφορες μεθόδους πρόβλεψης του φύλου του εμβρύου, δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη ή έρευνα που να βασίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις.

Λοιπόν, τότε γιατί να είναι κρύα τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (λένε ότι αυτό σημαίνει ότι περιμένετε αγόρι); Ή τα μαλλιά σας γιατί λαδώνουν τόσο γρήγορα (είναι κορίτσι);

Σίγουρα θα έρθετε αντιμέτωπη με πολλές φυσικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάποιες από τις οποίες είναι ευχάριστες και κάποιες δυσάρεστες. Και τα συμπτώματα (όπως και η λιγούρα για τουρσί) ενδεχομένως έχουν να κάνουν με ένα μείγμα μεμονωμένων ορμονών, πόσο υγιής είστε πριν από τη σύλληψη και μια ποικιλία περιβαλλοντικών παραγόντων καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε κάθε περίπτωση όμως τα συμπτώματα δεν έχουν να κάνουν με το φύλο του μωρού που περιμένετε.

Μπορεί ακόμα και να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ίδια γυναίκα από τη μια εγκυμοσύνη στη άλλη. Κάθε εγκυμοσύνη είναι ένα μοναδικό εγχείρημα που είναι μια αντανάκλαση των συνθηκών που περιβάλλουν τη σύλληψη.

Σε κάθε εγκυμοσύνη όμως, η γυναίκα είναι λίγο μεγαλύτερη από την προηγούμενη και ενδεχομένως έχει περισσότερες ευθύνες δεδομένου ότι έχει κι άλλα παιδιά να φροντίσει, το σώμα της έχει μνήμες από άλλες εγκυμοσύνες και γι’ αυτό να παρουσιάσει νωρίτερα τα συμπτώματα από ό,τι σε προηγούμενες εγκυμοσύνες.

Είτε έτσι είτε αλλιώς δεν ευθύνεται το αγοράκι για τις εγκυμοσύνες που έχετε, ούτε το κοριτσάκι για την λάμψη που εκπέμπετε.

Δημοσίευση: 19/12/2016
ΠΗΓΗ: miamama.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *