Φάρμακα και θηλασμός

Είναι συμβατό με το θηλασμό;

Αναζήτησε τη συμβατότητα στη γαλουχία όχι μόνο ιατρικών συνταγών, αλλά και φυτικών ή ομοιοπαθητικών και άλλων εναλλακτικών προϊόντων, καλλυντικών και ιατρικών διαδικασιών, μολυσματικών, μητρικών και βρεφικών/παιδικών ασθενειών και πολλά άλλα, μέσω της βάσης δεδομένων του e-lactancia.org -έργο επαγγελματιών παιδιάτρων και φαρμακοποιών της APILAM (Association for Promotion and Cultural and Scientific Research of Breastfeeding)- την οποία υποστηρίζουν και συστήνουν πολλοί διεθνείς φορείς και εμπιστεύονται παγκοσμίως επαγγελματίες υγείας και γονείς. Στην αναζήτηση, πληκτρολόγησε την δραστική ουσία ή την εμπορική ονομασία του προϊόντος.

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για την δική σου ασφάλεια και του μωρού σου, πριν την λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου, να συμβουλεύεσαι πάντα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σου!
Οι προτάσεις που γίνονται στο e-lactancia γίνονται από τους παιδιατρικούς και φαρμακοποιούς της APILAM και βασίζονται σε ενημερωμένες επιστημονικές δημοσιεύσεις.
Δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τη σχέση που έχεις με το γιατρό σου αλλά να την συνθέσουν.

Υπόμνημα κινδύνων

Το υπόμνημα των κινδύνων χαρακτηρίζεται ως εξής:

 • Very low risk | Πολύ χαμηλού κινδύνου: Ασφαλές. Συμβατό.
  Δεν είναι επικίνδυνο για το θηλασμό ή το βρέφος.
 • Low Risk | Χαμηλού κινδύνου: Μερικώς ασφαλές. Πιθανόν συμβατό.
  Ήπιος κίνδυνος είναι πιθανός. Συνιστάται παρακολούθηση.
 • High Risk | Υψηλού κινδύνου: Ελάχιστα ασφαλές. Επικίνδυνο.
  Χρήση ασφαλέστερης εναλλακτικής ή προσωρινή διακοπή του θηλασμού (Τ1/2).
 • Very High Risk | Πολύ υψηλού κινδύνου: Εξαιρετικά ανασφαλές. Αντενδείκνυται.
  Χρήση εναλλακτικής ή πλήρης διακοπή του θηλασμού.

Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες του mitrikosthilasmos.com έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.