Μαρία Παπαγιαννάκη

Μαρία Παπαγιαννάκη

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc-MSc, RPHNutr

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 02/2012

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της ΕΔΩ


Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Greenwich στο Λονδίνο στο τμήμα BSc Human Nutrition. Το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) με ειδίκευση στην Διεθνή Δημόσια Υγεία της Διατροφής (International Public Health Nutrition) από το Πανεπιστήμιο του Westminster.

Είναι μέλος της ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), Nutrition Society και Association for Nutrition.

Έχει εργαστεί στο πρόγραμμα Let’s Get Cooking, στο Λονδίνο, που παρείχε εκπαίδευση σε σχολεία στους δασκάλους και στα παιδιά για την σωστή διατροφή. Παράλληλα εργάστηκε στο περιοδικό Food Magazine συνεχίζοντας την έρευνα για τα ύποπτα πρόσθετα τροφίμων «Ε» και την υπερκινητικότητα των παιδιών. Επίσης, συμμετείχε στο Food Chain, στην ομάδα για την ανάπτυξη φυλλαδιών για τις διατροφικές ανάγκες των ατόμων που πάσχουν απο AIDS. Πήρε μέρος σε ομιλίες για την ενημέρωση του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη υπό τον οργανισμό Diabetes UK.

Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Νεάπολης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές στα φιλοξενούμενα παιδιά.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι επιστημονική συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Κρήτης, στο τμήμα Διατροφής- Διαιτολογίας και εργάζεται ως καθηγήτρια στο Δημόσιο ΙΕΚ του Ηρακλείου Κρήτης στο τμήμα Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής.

Τα τελευταία χρόνια αρθογραφεί στον τοπικό τύπο και κάνει παρουσιάσεις για την διατροφή στο κοινό. Ήταν ενεργό μέλος της οργανωτικής επιτροπής της 1ης Παγκρήτιας Ημερίδας Διατροφής με θέμα την παιδική διατροφή. Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.