Μαρία Λαζαρίδου

Μαρία Λαζαρίδου

Ψυχολόγος MSc, IBCLC

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 12/2013

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της ΕΔΩ


H Μαρία Λαζαρίδου MSc. είναι ψυχολόγος (αρ. άδειας ασκήσεως 3752) με ειδίκευση στην ψυχολογία της Υγείας και τη Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Αγγλία και την Αμερική.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με την εκπαίδευση της στην Αμερική στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία όπου μαθήτευσε δίπλα στον εμπνευστή της ψυχοθεραπευτικής αυτής μεθόδου τον Α.Beck.

Η επιστέγαση της εκπαίδευση της στην γνωσιακή ψυχοθεραπεία ήρθε με την ολοκλήρωση του θεωρητικού και του κλινικού κύκλου εκπαίδευσης στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών- Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Διαθέτει κλινική εμπειρία στην Αγγλία. Έχει εργαστεί με παιδιά σε τρία διαφορετικά δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο. Εργάστηκε σε υπηρεσία στήριξης ενηλίκων στο πένθος (Brent Bereavement Service). Ήταν μια από της ψυχολόγους του Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου (Orchard’s Health Center) στο Ανατολικό Λονδίνο.

Στην Ελλάδα εργάστηκε ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού- συμβουλευτική ψυχολόγος στην εταιρεία ISON-Psychometrica και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Α.Ε. Στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Pierce College) ανέλαβε την επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών του Λυκείου.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Επίσης ασχολείται με τον επαγγελματικό προσανατολισμό εφήβων και τον επαγγελματικό επαναπροσανατολισμό ενηλίκων.

Έγινε συμβούλος γαλουχίας IBCLC το 2013. Η κλινική της εμπειρία με γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη κατέδειξε τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και μητέρα του Λεωνίδα,της Δήμητρας και του Φίλιππου.

Στοιχεία επικοινωνίας
www.marialazaridou.gr