Ευγενία-Ιωάννα Παπαδήμα

Ευγενία-Ιωάννα Παπαδήμα

Ιατρός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 11/2010

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της ΕΔΩ


Η Ευγενία-Ιωάννα Παπαδήμα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κακόβατο Ν. Ηλείας.

Αποφοίτησε το 2000 από το Ενιαίο Λύκειο Ζαχάρως με «Άριστα».

Την ίδια χρονιά εισήχθη 4η στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, από όπου και αποφοίτησε το 2004 με «Λίαν καλώς».

Το 2006 έλαβε με «Άριστα» το Μεταπτυχιακό Τίτλο (MSc) στη Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της και είναι τελειόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ διετέλεσε υπότροφος από το «Ίδρυμα Σπ. Λάτση» για την εισαγωγή της.

Από το 2006 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Αναλαμβάνει περιστατικά για έλεγχο βάρους και τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς.

Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης παρακολούθησε και έκανε συνέντευξη και επιμόρφωση ασθενών. Ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση περιστατικών διαβήτη, εγκαύματος, καθώς και γαστρεντερολογικών, νεφρολογικών, καρδιολογικών, πνευμονολογικών και παχύσαρκων περιστατικών. Παρακολούθησε εξωτερικά ιατρεία παχυσαρκίας για ενήλικες και παιδιά.

Επιδιώκει να ενημερώνει τον κόσμο για θέματα διατροφής, ενώ φροντίζει να επιμορφώνεται και η ιδία. Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και σεμινάρια. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και έχει υπάρξει ομιλήτρια.

Από το 2007 έως σήμερα συζητά στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 fm) για επίκαιρα θέματα διατροφής.

Το 2008 συνέγραψαν με τη συνάδελφο Κλειώ Δημητριάδου και εξέδωσαν βιβλίο με τίτλο: «Διαιτολογία – Στοιχεία Ειδικής Διατροφής» εκδόσεις Ζαμπάρα, Αθήνα (ISBN: 978-960-88860-8-7) το οποίο διδάχθηκε στα ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ το σχολικό έτος 2008-2009.

Σήμερα διατηρεί την προσωπική της ιστοσελίδα www.dietsecrets.gr και το προσωπικό της blog, μέσα από τα οποία εκφράζεται και ενημερώνει.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και του Δικτύου Επιστημόνων Δημόσιας Υγείας & Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας “Rudolf Virchow”.

Επίσης, διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Εβδομάδας Διατροφής 2008 του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων.

Ακόμα, το έτος 2000-2001 διετέλεσε εκπρόσωπος έτους στο «Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο».

Έχει εθελοντική συμμετοχή σε διάφορες ερευνητικές δραστηριότητες και προγράμματα. Είναι εθελόντρια αιμοδότρια από το 2003. Ήταν επίσης εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Γερμανικά.