Εμμανουήλ Σταματίου

Εμμανουήλ Σταματίου

Παιδίατρος, IBCLC

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 04/2015

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις του ΕΔΩ


Γεννήθηκα στη Ρόδο, και αποφοίτησα από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου. Μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχα αμέσως την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά το τέλος των σπουδών μου υπηρέτησα επί 28 μήνες ως ιατρός στον στρατό ξηράς. Στη συνέχεια διορίστηκα Αγροτικός ιατρός στο νησί της Άνδρου με έδρα το Γαύριο. Παρέμεινα επί 2 χρόνια και εξυπηρέτησα τον πληθυσμό του μισού νησιού, αντιμετωπίζοντας εντελώς μόνος και με τις πλέον αντίξοες συνθήκες ευρύτατο φάσμα ιατρικών περιπτώσεων.

Μετά το πέρας της υπηρεσίας υπαίθρου ξεκίνησα την άσκηση ειδικότητας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και πήρα τον τίτλο της Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία».

Έκτοτε εγκαταστάθηκα μονίμως στη Ρόδο όπου ασκώ την Παιδιατρική διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο.

Το 1998 συνέγραψα και εξέδωσα εγχειρίδιο με τον τίτλο «Μητρικός θηλασμός-Τεχνητή διατροφή» το οποίο πέτυχε απόλυτα πιστεύω, το στόχο του.

Επίσης έχω ασχοληθεί με το θέμα της εφηβείας και έχω συγγράψει ένα βιβλίο υπό έκδοση με θέμα: Εφηβεία – Τρόποι αυτοβελτίωσης – Προβλήματα υγείας των εφήβων – Παραβατικότητα, λόγω της συνάφειας της ειδικότητάς μου με ένα αντικείμενο που αφορά αποκλειστικά μια πολύ ενδιαφέρουσα ηλικιακή ομάδα και της ανάγκης των γονιών και των εφήβων για ουσιαστική ενημέρωση.

Έχω δώσει συνεντεύξεις σε τοπικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα σε θέματα θηλασμού, διατροφής, πειθαρχίας και ήμουν κεντρικός ομιλητής σε ημερίδες θηλασμού. Ο τοπικός τύπος φιλοξενεί επιστημονικά άρθρα μου κυρίως με θέμα το θηλασμό.

Τέλος οργανώνω ατομικά ή ομαδικά μαθήματα θηλασμού στο χώρο του ιατρείου μου σε εγκυμονούσες και θηλάζουσες.

Στοιχεία επικοινωνίας
Πίνδου 33, Ρόδος-85100, Τηλ: 2241034283, Κιν: 6977075379, email: stamatioumm@gmail.com