Μενέλαος Λυγνός

Δρ Μενέλαος Κων. Λυγνός

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος Msc, PhD, Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 01/2016

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις του ΕΔΩ


Ο Δρ Μενέλαος Κων. Λυγνός, Msc, PhD είναι Ειδικευμένος Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος.

Αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα» από το Πανεπιστήμιο “Tor Vergata” της Ρώμης. Έκτοτε έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας» και στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Κατά το διάστημα της θητείας του στον Ελληνικό Στρατό κατείχε τη θέση του ιατρού της Ελληνικής Αποστολής στο Στρατηγείο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Νεάπολη Ιταλίας, όπου και του απεδόθη εύφημος μνεία για τις υπηρεσίες του.

Παράλληλα καθομολογήθηκε Διδάκτωρ Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό «Άριστα», όπου και απασχολήθηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα σχετικό με τις κυήσεις υψηλού κινδύνου.

Επίσης απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc πάνω στην Εμβρυομητρική Ιατρική και την Προγεννητική Γενετική (Prenatal Genetics and Fetal Medicine) από το Πανεπιστήμιο University College London του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και απασχολήθηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα σχετικό με τις επαπειλούμενες αποβολές.

Συμμετέχει σε πλήθος συνεδρίων και προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, προκειμένου να είναι πάντα ενήμερος για τις επιστημονικές εξελίξεις.

Δραστηριοποιείται στους τομείς της Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Γονιμότητας συνεργαζόμενος με μεγάλη Κλινική των Αθηνών.

Στοιχεία επικοινωνίας