Κάλλια Γιαννιτσοπούλου

Κάλλια Γιαννιτσοπούλου

Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος MSc, MBA, SRD

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 01/2012

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της ΕΔΩ


Η Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Surrey της Μ. Βρετανίας στο τμήμα Διαιτολογίας Διατροφής, ενώ έχει μεταπτυχιακό (ΜSc) με άριστα στην κλινική διατροφή από το ίδιο Πανεπιστήμιο και δεύτερο μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων και του Βρετανικού Συλλόγου Διαιτολόγων.

Από το 2003 μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου στα τμήματα κλινικής διατροφής και έρευνας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Imperial.

Παράλληλα για 2 έτη ήταν διαιτολόγος σε διαβητολογικό κέντρο στην Αθήνα και σε κέντρο απώλειας βάρους στον Πειραιά ενώ έχει συνεργαστεί και με κέντρο διαταραχών λήψης τροφής (2008 – 2010) αποκτώντας εξειδίκευση στον τομέα αυτό.

Τον Οκτώβριο του 2005 οργανώνει το Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο “Σώμα Υγιές” στη Νίκαια, Πειραιά, το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες ενηλίκων, παιδιών και εφήβων για απώλεια βάρους, κλινικές παθήσεις και αθλητική δραστηριότητα παρέχοντας παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη.

Αρθρογραφεί εδώ και 7 χρόνια σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες (Αδέσμευτος Τύπος, Eλευθεροτυπία, Shape, Diva), είναι συντάκτρια σε θέματα διατροφής στο περιοδικό Prevention (2006-2011), ενώ έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις στο κοινό για θέματα διατροφής.

Στοιχεία επικοινωνίας