Φωτεινή Φιλιούση

Φωτεινή Φιλιούση

Παιδίατρος

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από 02/2012

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις της ΕΔΩ


Αντί βιογραφικού…

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλλιθέα Δράμας.Τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό υπό την φροντίδα της γιαγιάς μου Φωτεινής και του παππού μου Κλέωνα, αποτελούν το χρυσάφι της ζωής μου. Νωρίς κατάλαβα ότι μπορείς να κάνεις ότι θελήσεις στην ζωή σου, αρκεί να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου και να αγαπάς την φύση, τον άνθρωπο και τον θεό.

Αυτό το χρυσάφι και αυτή η γνώση με βοήθησαν να βρεθώ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου τη Πάτρας,όπου απέκτησα τον τίτλο της Ιατρού και μετά από μια κοπιώδη προσπάθεια βρήκα την ταυτότητα μου ως γιατρός στη ειδικότητα της Παιδιατρικής.

Παράλληλα ερωτεύτηκα σε έναν μακρινό από την πατρίδα μου τόπο τον Μανόλη, τον οποίο παντρεύτηκα και απέκτησα μαζί του δύο παιδιά, τον Νίκο και την Μαργαρίτα.

Μετά από δύο φυσιολογικούς τοκετούς δεν χρειάστηκε να μου πει κανείς αν και πως θα θηλάσω, ήταν φυσικό επακόλουθο και απλά συνέβη με όλες τις δυσκολίες και τις χαρές που τον συνοδεύουν, εν το γάλα μιας γλυκιάς μανούλα που γέννησε 2 μέρες πριν από μένα ήπιε η κόρη μου μέχρι να κατέβει το δικό μου γάλα! Την λένε Όλγα και αυτή έγινε η νονά του παιδιού μου.

Οκτώ χρόνια ευτυχίας και δημιουργίας πέρασαν όταν έφυγε για το πιο μακρινό ταξίδι ο άντρας μου και πατέρας των παιδιών μου. Πόνος, δυσκολίες, ανατροπές… όμως κατάφερα να μας οδηγήσω σε μια νέα ισορροπία και ευτυχία, κι αν υπήρχε η δυνατότητα να γυρίσω την ζωή μου στην αρχή της, πάλι την ίδια ζωή θα διάλεγα χωρίς να ονειρεύομαι και να ποθώ τίποτα διαφορετικό από αυτά που έζησα.

Σε αυτό με βοήθησε κι ο ευλογημένος τόπος που τα τελευταία 13 χρόνια ζω, η Κρήτη, τα Χανιά, όπου μέσα από την απλή καθημερινότητα και από την άσκηση του επαγγέλματος μου ως ιδιώτης παιδίατρος, συναναστρέφομαι και γνωρίζω υπέροχους ανθρώπους.

Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνεται να βοηθήσω αλλά και να μάθω για την πιο φυσική εκδήλωση του ανθρώπινου είδους , τον μητρικό θηλασμό.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που κοπιάζουν, που αγωνίζονται και αγωνιούν για την εδραίωση και προώθηση του μητρικού θηλασμού.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που από τα κείμενα και τα λόγια τους έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω για τον μητρικό θηλασμό.

Ευχαριστώ όλες τις μανούλες που θηλάζουν για όλα αυτά που μαθαίνω και εγώ από αυτές.

Στοιχεία επικοινωνίας
Περίδου 24, Χανιά Κρήτη, Τηλ.: 28210 93623, www.paidiatroschania.com