Από την στιγμή που γέννησα την μπεμπούλα μου (2,990 κιλά) ξεκίνησα να θηλάζω. Στο νοσοκομείο της έδωσα 2 ή 3 φορές συμπλήρωμα. Όταν με το καλό γυρίσαμε στο σπίτι (2,820 κιλά) πλέον θήλαζα αποκλειστικά.
Έχω και ένα ακόμη μωράκι-παιδάκι το οποίο είναι 26 μηνών. Όταν με είδε να θηλάζω πρώτη φορά έσπρωξε την μπέμπα κλαίγοντας και φωνάζοντας για να έρθει στην αγκαλιά μου. Στην συνέχεια όποτε πήγαινα να θηλάσω ερχόταν στην πλάτη μου κι άρχιζε να σκαρφαλώνει πάνω μου μέχρι να πέσει για να τον κρατήσω και να αφήσω την μπέμπα.Μετά άλλαζε μεριά κι ερχόταν πάνω από το κεφάλι της μπέμπας δήθεν για να θηλάσει και αυτός (τον θήλασα 17 μήνες και τον άφησα να θηλάσει τώρα με την μπέμπα αλλά δεν του άρεσε) και έτσι την εκνεύριζε και άρχιζε η μπέμπα να κλαίει και να μην θέλει να θηλάσει άλλο!Όταν σηκωνόμουν όρθια για να την θηλάσω ερχόταν και την τραβούσε από τα πόδια. Με λίγα λόγια δεν ήταν ποτέ ήρεμη! Σιγά-σιγά άρχισε κάπως να ηρεμεί ο γιος μου. (Κι αυτός χρειάζεται την μανούλα του!!!)
Κάποια βράδια της έδινα μια φορά μέσα στην νύχτα μπουκάλι με δικό μου γάλα γιατί αλλιώς δεν έτρωγε, την έπαιρνε συνεχώς ο ύπνος στο στήθος.
Για ένα διάστημα, κάθε απόγευμα για δυο με τρεις ώρες έκλαιγε η μπέμπα και δεν θήλαζε και πιστεύαμε πως την ενοχλούσε η κοιλίτσα της. Έτσι ένα απόγευμα της έδωσα το δικό μου γάλα σε μπουκάλι και ηρέμησε κατευθείαν. Αυτό έγινε για τέσσερις με πέντε μέρες.
Όταν ήρθαν τα πεθερικά μου για Χριστούγεννα θήλαζα στην κρεβατοκάμαρα και δεν άφηναν τον γιο μου να έρθει μέσα πιστεύοντας πως θα με βοηθούσαν έτσι να θηλάσω καλύτερα.
Η μπέμπα είχε ήδη αρχίσει πάλι να χτυπιέται και να μην θηλάζει ξανά. Από κει και πέρα όλα γύρισαν μπούμερανγκ!!! Όταν έφυγαν και μετά, ο γιος μου έκανε στροφή 360 μοιρών και τα πράγματα ήταν λες και ξεκινούσαμε από την αρχή και χειρότερα.
Πάλι έντονες επιθέσεις, αντίδραση, φωνές. Φτάσαμε στο σημείο να θηλάζει η μπέμπα μόνο μέσα στην νύχτα μια με δύο το πολύ φορές και κάποιες φορές πάλι να κλαίει και να μην θηλάζει, λίγες όμως.
Νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο στις 10/01/2017. Πιο πριν αντλούσα γάλα με ηλεκτρικό θήλαστρο.
Μπορεί να επιστρέψει η μπέμπα στο στήθος; Ο επαναγαλακτισμός που ξεκίνησα με τις αντλήσεις που κάνω καλύπτομαι;
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, παρακαλώ πολύ αν μπορείτε βοηθήστε με!!! Είναι πολύ άσχημο να έχεις θηλάσει το πρώτο σου παιδί και να μην μπορείς το δεύτερο που θεωρείται ότι έχεις και κάποια εμπειρία. Οι τύψεις πολλές!!!
Υ.Γ. Έχω υποθυρεοειδισμό και μου είπαν να τον ελέγξω γιατί επηρεάζει την παραγωγή.
Βιολέτα, Δράμα
Αγαπητή φίλη,
ζείτε τις πρώτες μέρες της προσαρμογής σας στη ζωή με 2 μικρά παιδιά και είμαι σίγουρη ότι σύντομα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για εσάς.
Συνεχίστε εντατικά τις αντλήσεις (>6 αντλήσεις/ημέρα) με το νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης που πολύ σωστά προμηθευτήκατε και εφαρμόστε άφθονη επαφή δέρμα με δέρμα.
Θα πρότεινα για να αποφύγετε τη αρχόμενη όπως αντιλαμβάνομαι σύγχυση θηλών που εμφανίζει η κορούλα σας, να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς τρόπους σίτισης, πχ sns.
Πολύ σωστά σκεφτήκατε να εξετάσετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας μια και σε μερικές περιπτώσεις ευθύνεται για μείωση της παραγωγής.
Aν χρειάζεστε επιπλέον, φωτογραφίες, μη διστάσετε να μου ξαναγράψετε.
Σχετικά άρθρα:
- Τι είναι η σύγχυση θηλών και πώς αντιμετωπίζεται
- Πώς θα κάνω το μωρό να δεχτεί πάλι το στήθος;
- Δυσκολεύεστε με τον θηλασμό; Θηλάστε κάνοντας μπάνιο μαζί με το μωρό!
- Σίτιση νεογνού με σύριγγα. Μια εναλλακτική λύση όταν ο θηλασμός δεν ξεκινά εύκολα
- Κυπελλάκι, σύριγγα ή μπιμπερό για να αποφύγω τη σύγχυση θηλών;
- Συμβουλές σίτισης βρέφους με αντλημένο μητρικό γάλα
Παιδίατρος, IBCLC
Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com | Βιογραφικό