Μπορεί να επιστρέψει η μπέμπα στο στήθος;

Μπορεί να επιστρέψει η μπέμπα στο στήθος;

Από την στιγμή που γέννησα την μπεμπούλα μου (2,990 κιλά) ξεκίνησα να θηλάζω. Στο νοσοκομείο της έδωσα 2 ή 3 φορές συμπλήρωμα. Όταν με το καλό γυρίσαμε στο σπίτι (2,820 κιλά) πλέον θήλαζα αποκλειστικά.

Έχω και ένα ακόμη μωράκι-παιδάκι το οποίο είναι 26 μηνών. Όταν με είδε να θηλάζω πρώτη φορά έσπρωξε την μπέμπα κλαίγοντας και φωνάζοντας για να έρθει στην αγκαλιά μου. Στην συνέχεια όποτε πήγαινα να θηλάσω ερχόταν στην πλάτη μου κι άρχιζε να σκαρφαλώνει πάνω μου μέχρι να πέσει για να τον κρατήσω και να αφήσω την μπέμπα.Μετά άλλαζε μεριά κι ερχόταν πάνω από το κεφάλι της μπέμπας δήθεν για να θηλάσει και αυτός (τον θήλασα 17 μήνες και τον άφησα να θηλάσει τώρα με την μπέμπα αλλά δεν του άρεσε) και έτσι την εκνεύριζε και άρχιζε η μπέμπα να κλαίει και να μην θέλει να θηλάσει άλλο!

Όταν σηκωνόμουν όρθια για να την θηλάσω ερχόταν και την τραβούσε από τα πόδια. Με λίγα λόγια δεν ήταν ποτέ ήρεμη! Σιγά-σιγά άρχισε κάπως να ηρεμεί ο γιος μου. (Κι αυτός χρειάζεται την μανούλα του!!!)

Κάποια βράδια της έδινα μια φορά μέσα στην νύχτα μπουκάλι με δικό μου γάλα γιατί αλλιώς δεν έτρωγε, την έπαιρνε συνεχώς ο ύπνος στο στήθος.

Για ένα διάστημα, κάθε απόγευμα για δυο με τρεις ώρες έκλαιγε η μπέμπα και δεν θήλαζε και πιστεύαμε πως την ενοχλούσε η κοιλίτσα της. Έτσι ένα απόγευμα της έδωσα το δικό μου γάλα σε μπουκάλι και ηρέμησε κατευθείαν. Αυτό έγινε για τέσσερις με πέντε μέρες.

Όταν ήρθαν τα πεθερικά μου για Χριστούγεννα θήλαζα στην κρεβατοκάμαρα και δεν άφηναν τον γιο μου να έρθει μέσα πιστεύοντας πως θα με βοηθούσαν έτσι να θηλάσω καλύτερα.

Η μπέμπα είχε ήδη αρχίσει πάλι να χτυπιέται και να μην θηλάζει ξανά. Από κει και πέρα όλα γύρισαν μπούμερανγκ!!! Όταν έφυγαν και μετά, ο γιος μου έκανε στροφή 360 μοιρών και τα πράγματα ήταν λες και ξεκινούσαμε από την αρχή και χειρότερα.

Πάλι έντονες επιθέσεις, αντίδραση, φωνές. Φτάσαμε στο σημείο να θηλάζει η μπέμπα μόνο μέσα στην νύχτα μια με δύο το πολύ φορές και κάποιες φορές πάλι να κλαίει και να μην θηλάζει, λίγες όμως.

Νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο στις 10/01/2017. Πιο πριν αντλούσα γάλα με ηλεκτρικό θήλαστρο.

Μπορεί να επιστρέψει η μπέμπα στο στήθος; Ο επαναγαλακτισμός που ξεκίνησα με τις αντλήσεις που κάνω καλύπτομαι;

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, παρακαλώ πολύ αν μπορείτε βοηθήστε με!!! Είναι πολύ άσχημο να έχεις θηλάσει το πρώτο σου παιδί και να μην μπορείς το δεύτερο που θεωρείται ότι έχεις και κάποια εμπειρία. Οι τύψεις πολλές!!!

Υ.Γ. Έχω υποθυρεοειδισμό και μου είπαν να τον ελέγξω γιατί επηρεάζει την παραγωγή.

Βιολέτα, Δράμα
2/2/17
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
ζείτε τις πρώτες μέρες της προσαρμογής σας στη ζωή με 2 μικρά παιδιά και είμαι σίγουρη ότι σύντομα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα για εσάς.

Συνεχίστε εντατικά τις αντλήσεις (>6 αντλήσεις/ημέρα) με το νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης που πολύ σωστά προμηθευτήκατε και εφαρμόστε άφθονη επαφή δέρμα με δέρμα.

Θα πρότεινα για να αποφύγετε τη αρχόμενη όπως αντιλαμβάνομαι σύγχυση θηλών που εμφανίζει η κορούλα σας, να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικούς τρόπους σίτισης, πχ sns.

Πολύ σωστά σκεφτήκατε να εξετάσετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας μια και σε μερικές περιπτώσεις ευθύνεται για μείωση της παραγωγής.

Aν χρειάζεστε επιπλέον, φωτογραφίες, μη διστάσετε να μου ξαναγράψετε.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *