Πότε, πώς και τι νερό δίνουμε σε μωρό που θηλάζει;

Το μωράκι μου έκλεισε τους 6 μήνες και ξεκινήσαμε λίγο φρούτο και λίγη χορτόσουπα.

Πριν και μετά τις ελάχιστες κουταλίτσες που τρώει τον βάζω στο στήθος.
Τώρα που ξεκίνησε η ζέστη ζητάει περισσότερο στήθος. Μας αρκεί αυτό ή θέλει και νερό;

Θα ήθελα να με ενημερώσετε πότε πρέπει να του δώσω νερό (εμφιαλωμένο ή βρύσης; βρασμένο ή όχι;) και πώς θα του το δώσω (δεν πιάνει μπιμπερό ούτε πιπίλα. Μόνο στήθος).

Ευχαριστώ!

Μαρίνα, Ρόδος
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Λιόση Παιδίατρος MD, PHD, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Μαρίνα,
Να σας ζήσει το μωρό σας και να είναι πάντα γερό.Το μητρικό γάλα περιέχει ό,τι χρειάζεται το μωρό ακόμα και τον πιο ζεστό καιρό, και για το λόγο αυτό το μωρό σου αποφασίζει σοφά και θηλάζει συχνότερα τώρα που ξεκίνησε η ζέστη.

Με την έναρξη των στερεών τροφών μπορείς να δίνεις και επιπλέον νερό γιατί μερικές φορές το νερό προφυλάσσει από την δυσκοιλιότητα που φυσιολογικά εμφανίζεται με την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Το νερό θα το προσφέρεις σε ποτηράκι, δεν χρειάζεται ούτε μπιμπερό ούτε πιπίλα. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία με ποτηράκια για την ηλικία του μωρού στα καταστήματα με βρεφικά είδη.

Αν το νερό της βρύσης στην περιοχή σου θεωρείται πόσιμο και κατάλληλο για κατανάλωση μπορείς να δώσεις αυτό στο μωρό σου χωρίς να χρειαστεί να το βράσεις. Αν έχεις αμφιβολία μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις εμφιαλωμένο νερό αρκεί να είναι χαμηλό σε άλατα (ειδικά σε νάτριο).

Να είσαι καλά, να χαίρεσαι το μωράκι σου και να απολαύσεις το θηλασμό!

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *