Επιστροφή στη δουλειά στους 6 μήνες θηλασμού

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια, Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze

Όταν το παιδί μου γίνει 6 μηνών (τον Σεπτέμβριο) θα χρειαστεί να γυρίσω στην δουλειά η οποία είναι 12ωρη & καθημερινή με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τον θηλάζω.

Ήδη εδώ και 1 μήνα έχω σταματήσει το θήλαστρο διότι το στήθος μου δεν βγάζει τόσο γάλα όσο χρειάζεται το παιδί με αποτέλεσμα να παίρνει και πρόσθετο. Στην δουλειά δεν έχω δυνατότητα να χρησιμοποιώ το θήλαστρο.

Με ποιον τρόπο πρακτικά θα καταφέρω να σταματήσω τον θηλασμό ώστε να μην επιβαρύνω το παιδί μου ψυχολογικά; Από τον Σεπτέμβριο θα τον κρατάει η γιαγιά του όποτε δεν θα είμαι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα του.

Ελένη, Κερατσίνι
17/06/2015
Αγαπητή μου μανούλα,
το μωράκι σου μου λες ότι τώρα θηλάζει αλλά “δεν του φτάνει το δικό σου γάλα ” αυτή η έκφραση χρησιμοποιείται τόσο συχνά από γυναίκες για να περιγράψει δυσκολίες που στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με την ικανότητά τους να παράγουν γάλα αλλά που ερμηνεύστε από αυτές ως “δεν φτάνει το γάλα μου για το μωρό μου”.Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για να προσδιοριστεί τι θέμα υπάρχει μεταξύ σας στην εμπειρία του θηλασμού ώστε να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες.

Από το ιστορικό φαίνεται πώς το μωράκι σου είχε ομαλή περιγεννητική περίοδο καθώς το βάρος του είχε πολύ ομαλό και συνεχή ρυθμό αύξησης!

Επίσης αν συνεχίσεις τώρα θηλασμό με συμπλήρωμα γάλακτος όποτε χρειάζεται αυτό, μπορείς να κρατήσεις αυτό και πέρα των 6 μηνών αφού θα έχεις επιστρέψει στην δουλειά. Σε αυτή την χρονική περίοδο ο θηλασμός έχει εδραιωθεί και δύσκολα σταματά αν η μαμά είναι εστιασμένη σ’ αυτό.

Μιλάς σαν να είναι αναπόφευκτο να διακόψεις το θηλασμό όταν θα επιστρέψεις στην δουλειά ενώ μπορείς να συνεχίσεις χωρίς να χρειάζεται να αντλείς γάλα όταν θα δουλεύεις. Αυτό θα είναι το καλύτερο για το μωρό σου.

Επίσης, χρειάζεται να μεταβείς στη δουλειά σταδιακά και όχι κατευθείαν 12 ώρες για να αντέξει το μωρό σου το άγχος αποχωρισμού ανεξάρτητα αν θηλάζει ή όχι.

Φαντάζομαι πως η γιαγιά που θα κρατήσει το παιδάκι σου είναι ήδη οικείο πρόσωπο σ’ αυτό και έχει συναισθηματική σύνδεση μαζί του. Αυτό θα κάνει την απουσία σου λιγότερο οδυνηρή!

Αν μπορούσες να καθυστερήσεις την επιστροφή σου στο πλήρες ωράριο για ένα χρόνο τουλάχιστον αυτό θα ήταν ευεργετικό για το παιδάκι σου.

Καλή συνέχεια

    • Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “

Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *