Ιστορία θηλασμού της Μάρθας
Ήθελα να θηλάσω αποκλειστικά και να γεννήσω φυσιολογικά. Αυτά τα δύο πράγματα, ο φυσιολογικός τοκετός και ο θηλασμός έμοιαζαν με αγώνα… με μάχη. Την πρώτη την έχασα γιατί έκανα καισαρική… στην δεύτερη μάχη όμως πάλεψα!
…Ήμουνα καλά διαβασμένη και ενημερωμένη (χάρη σε ΣΑΣ, είχα διαβάσει και συνεχίζω να διαβάζω και εγώ τις ιστορίες και τα άρθρα σας και σας ευχαριστώ πάρα πολύ) και είχα δίπλα μου την παιδίατρο μου σύμβουλο γαλουχίας, η οποία ήταν και είναι ο φύλακας άγγελος του θηλασμού.
Ήμουνα τυχερή γιατί η μικρή έπιασε από την πρώτη στιγμή τη θηλή, ωστόσο την πρώτη μέρα τραυματίστηκαν οι θηλές πονούσα φοβερά και κάθε φορά έσφιγγα τα δόντια, για να θηλάσω. Ευτυχώς με τη βοήθεια της παιδιάτρου για την σωστή στάση θηλασμού σε 10 μέρες, το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Να σημειώσω ότι η μικρή γεννήθηκε και με βραχύ χαλινό, που ωστόσο δεν δημιούργησε πρόβλημα στο θηλασμό.
Από την πρώτη μέρα είχα αποφασίσει να κλείσω τα αυτιά μου στις σειρήνες και να ακολουθήσω το ένστικτό μου.Εναντιώθηκα στο προσωπικό της κλινικής όπου γέννησα, (οι συμβουλές που μου έδιναν χωρίς φυσικά να τις ζητήσω ήταν αντίθετες με ότι είχα διαβάσει και μου είχε προτείνει η σύμβουλος γαλουχίας… Εναντιώθηκα στους συγγενείς…(δεν φτάνει το γάλα, είναι λίγο, πρέπει να χορταίνει το παιδί να μην κλαίει, δώσε ξένο).
Ακολούθησα το ένστικτό μου,όποτε έκλαιγε την έβαζα στο στήθος, έτρωγε και αισθανόταν ασφάλεια .Από την στιγμή που βγήκα από το χειρουργείο δεν την άφησα λεπτό μακριά μου, σαν σκυλίτσα(με το κουτάβι μου) ήμουν έτοιμη να επιτεθώ σε όποιον την απειλούσε, αυτή και τον θηλασμό.
Ξεκίνησα την δουλειά στις 30 μέρες και μέχρι σήμερα 10 μήνες θηλάζω αποκλειστικά. Ποιός είπε ότι αυτό δε γίνεται… Δουλεύω όλη την μέρα, κάνω αντλήσεις και το βράδυ θηλάζω.
Συμβουλεύομαι σχεδόν καθημερινά την ιστοσελίδα αυτή και πιστεύω ότι χάρη σε σας και την παιδιατρό μου, δεν αντιμετώπισα ουσιαστικά πρόβλημα με τον θηλασμό.
Για όσους λένε ότι εργασία και θηλασμός δεν πάνε μαζί, αυτό δεν ισχύει. Η δική μου εμπειρία λοιπόν όσον αφορά της αντλήσεις έχει τα εξής μυστικά:
- Μπορούμε να παράγουμε όσο γάλα χρειάζεται….
- Ένα καλό θήλαστρο είναι απαραίτητο
- Μόνο το 30 % του γάλακτος αντλείται κάθε φορά και σε μία ώρα το πολύ οι αποθήκες γεμίζουν
- Οι βραδινές αντλήσεις εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος όπως και οι πρώτες πρωινές
- Αρχικά που το στήθος προσπαθεί να ρυθμίσει τους νόμους προσφορά και ζήτηση, κάθε φορά που γεμίζει γάλα, αυτό το αντλούμε για να το αποθηκεύσουμε
- Βγάζουμε γάλα το Σ/κο για να το φυλάξουμε την Δευτέρα
- Το διατηρούμε 4 μέρες στο ψυγείο και 2 μήνες στην κατάψυξη (έλεγχος θερμοκρασίας κατάψυξης).
- Χρονικό διάστημα αντλήσεων κάθε 4 ώρες σε γενικές γραμμές, προσωπικά το καλύτερο είναι δύο ώρες μετά τον θηλασμό να κάνουμε την άντληση και στη συνέχεια θηλασμός στο σπίτι (μεσημέρι-βράδυ) στην ουσία τρεις αντλήσεις την ημέρα .
Σαφώς κάθε περίπτωση είναι μοναδική, το πρόγραμμα κάθε γυναίκας είναι διαφορετικό, ωστόσο ένα μωρό προσαρμόζεται για να θηλάσει… O βραδινός θηλασμός μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ημερήσιας ανάγκης σε γάλα.
Αυτή είναι η δική μου εμπειρία και ελπίζω να μη σας κούρασα!!!
Εμείς ευχαριστούμε φίλη Μάρθα! Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και τα θερμά σας λόγια!
Ευχαριστούμε που μοιραστήκατε με εμάς και όλους τους φίλους, αναγνώστες μας, την προσωπική σας εμπειρία η οποία πραγματικά γίνεται υποστηρικτικό παράδειγμα για όλες εκείνες τις μανούλες που πιθανά αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις ενώ παράλληλα μας δίνει τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πως συμβάλλαμε θετικά και στο δικό σας ταξίδι θηλασμού!!
Ευχαριστούμε πολύ Μάρθα! Καλή συνέχεια σε σας και το μωρό σας!!
Μετά και από αυτή την επιστολή, υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γνώση, ενημέρωση, υποστήριξη σε όλους εσάς ενώ εσείς, με σχόλια, προτάσεις κλπ μπορείτε να μας βοηθήσετε να γίνουμε καλύτεροι! Καλύτεροι για εσάς!
Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού και μητρότητας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com
Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Μητρικός Θηλασμός Fun page |
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού “Απανταχού θηλάζουσες“ |
Συντακτική ομάδα mitrikosthilasmos.com