Όταν το μωρό δεν παίρνει βάρος με αποκλειστικό θηλασμό


Ο παιδίατρος μου είπε ότι ήρθε η ώρα να της δώσω συμπλήρωμα μιας και δε παίρνει ικανοποιητικά βάρος εξ αρχής.

Ήθελε τη τελευταία εβδομάδα να πάρει 200γρ. με τον αποκλειστικό θηλασμό που κάνω αλλά πήρε 120γρ. Μου αναφέρει συνέχεια ότι φαίνεται πως το μωρό έχει περισσότερη ανάγκη τροφής. 


Έχω και πίεση από το περιβάλλον μου, εκτός του άντρα μου που θεωρεί έσχατη λύση το συμπλήρωμα, αλλά με τις τελευταίες μετρήσεις βάρους έχουμε λίγο απογοητευτεί.

ΚωνσταντίαΑθήνα-Κυψέλη


12/2/2018
Απαντά o επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Εμμανουήλ Σταματίου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Πρώτον πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση δικής σας παχυσαρκίας, ορμονολογικών προβλημάτων (υποθυρεοειδισμός, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) ή χειρουργηθείς στο παρελθόν μαστός για σμίκρυνση ή μεγέθυνση.

Πράγματι πρέπει να αυξηθεί η παραγωγή σας που να ικανοποιεί πλήρως το μωρό σας για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ανάπτυξή του. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το σημαντικότερο είναι η σωστή τοποθέτηση και πρόσφυση του μωρού στο στήθος και μητρικός θηλασμός απεριόριστος σε διάρκεια και συχνότητα, μέρα-νύχτα, τουλάχιστον 8-12 φορές το 24ωρο.

Για λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας, σας παραπέμπω στις απαντήσεις μου στη στήλη «Ρώτα τον Ειδικό»: 16 οδηγίες για να αυξήσετε την παραγωγή σας και να θηλάσετε αποκλειστικά.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και με εφόδια την υπομονή και την απεριόριστη μητρική σας αγάπη είναι βέβαιο ότι θα εκπληρώσετε το ύψιστο δικαίωμα του μωρού σας να τραφεί αποκλειστικά με το γάλα της μάνας του.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP