Αποθηλασμός νηπίου. Mπορεί να γίνει με ευγένεια και σεβασμό;
Χαίρεται κι ευχαριστώ εκ των προτέρων για την σημαντικότατη συμβολή σας. 

Το 26 μηνών αγοράκι μας θηλάζει ακόμη με μεγάλη συχνότητα, μέρα και νύχτα και, παρόλο που είμαι
συνειδητά διαθέσιμη για εκείνον, ορισμένες φορές γίνεται εξαντλητικό, κουραστικό ή κι εκνευριστικό... 

Παρόλο που δε θέλω να τον αποτρέψω από το να θηλάζει, διότι για να το ζητά ακόμη σημαίνει ότι το έχει ανάγκη (τόσο διατροφικά, όσο και συναισθηματικά), θα ήθελα, ωστόσο, να γνωρίζω εάν είναι ασφαλές (κυρίως από ψυχοσυναισθηματικής σκοπιάς) να προωθηθεί με κάποιον, ευγενικό και σεβαστικό για τη ψυχούλα του, τρόπο ο αποθηλασμός του, και ποιος ενδείκνυται να είναι αυτός. 

Ευχαριστώ θερμά.

ΕιρήνηΚέρκυρα

7/2/2018
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Μαρία Λαζαρίδου, Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή μαμά Ειρήνη,
συγχαρητήρια που θήλαζετε το 26 μηνών αγοράκι σας.

Φαίνεται ωστόσο από αυτά που μας λέτε να μη περνάει καλά το ένα μέρος από το θηλαστικό ζευγάρι, εσείς δηλαδή.

Πράγματι, σε αυτή την ηλικία οι περισσότερες μαμάδες μας αναφέρουν ότι και εσείς- μεγάλη συχνότητα θηλασμών. Θηλάζουν σχεδόν σαν νεογέννητα. Αυτό συμβαίνει γιατί το άγχος αποχωρισμού κορυφώνεται σε αυτή την ηλικία και ο μητρικός θηλασμός διευκολύνει την ασφαλή προσκόλληση. Με άλλα λόγια το παιδί προσπαθεί να δημιουργήσει τη σχέση ασφαλούς προσκόλλησης με το πιο κοντινό πρόσωπο σε αυτό – τη μητέρα του!

Κάθε "θηλαστικό ζευγάρι" ωστόσο είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Παρόλο που και εσείς καταλαβαίνετε ότι ο μικρός σας το έχει ανάγκη συναισθηματικά αλλά και οργανικά μπορεί να αποφασίσετε να τον αποθηλάσετε.

Ο θηλασμός βοηθάει και διευκολύνει την ασφαλή προσκόλληση του ωστόσο υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να του προσφέρετε όπως αγκαλιά, παιχνίδι βόλτες, έχοντας στο νου σας να του ικανοποίητε με εναλλακτικούς τρόπους την ανάγκη του για φαγητό και συναισθητική κάλυψη.

Ο αποθηλασμός ακολουθεί το «δεν προσφέρω αλλά δεν αρνούμαι». Καλό είναι να ξεκινήσετε να μειώνετε ένα θηλασμό κάθε 10 ημέρες και να φτάσετε στους βραδινούς θηλασμούς που θα είναι και οι πιο δύσκολοι καθώς συνδέονται με τον ύπνο.

Καλή συνέχεια με ότι και να αποφασίσετε.


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP