Από μικτή διατροφή μωρού στον αποκλειστικό μητρικό θηλασμόΓεια σας. Γέννησα με καισαρική επειδή δεν ήταν δυνατός ο φυσιολογικός τοκετός αν και πήγαμε με πρόκληση στην 40η εβδομάδα.

Το μωράκι μας έκανε εισρόφηση μυκωνίου και έμεινε 16 μέρες στην εντατική, όπου του δώσανε και ξένο γάλα. Εγώ δεν είχα σταγόνα την πρώτη μέρα αφού δεν πρόλαβα να κρατήσω λεπτό το μωράκι μου. Όμως σιγά σιγά έφτασα τα 50ml σε κάθε άντληση χωρίς να φτάνει για τον μικρό ο οποίος έφυγε από την εντατική με 85ml σε κάθε γεύμα. Από τότε κάνω αγώνα για να θηλάζω αποκλειστικά.

Έχουμε κλείσει πλέον τον 4ο μήνα και καταφέραμε να μειώσουμε το ξένο γάλα στα 200ml ημερησίως, όμως στην προσπάθεια να πάμε στα 150ml δεν βρέχει ο μικρός ικανοποιητικά τις πάνες του. 

Προσπαθώ παρά πολύ να κόψω το ξένο αλλά φοβάμαι μήπως του κάνω κακό στην προσπάθεια αυτή. Πώς θα καταφέρω να κόψω τελείως το ξένο; Κάνω αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο και πίνω τσάι για θηλασμό και χάπια μαγιάς (εδώ και μισό μήνα τα χάπια ). Όμως εκεί που κάνουμε πρόοδο και μειώνουμε λίγο το ξένο για 2-3 μέρες μετά πάλι αναγκάζομαι να προσθέσω αυτό που έκοψα. Στο θήλαστρο πάνω από 20μλ δεν βγάζω πλέον ενώ έχω γάλα, με το χέρι βγάζω πιο πολύ. 

Τι να κάνω; 
Ειρηνη, Θεσσαλονίκη

9/2/18
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αρχικά να σας συγχαρώ για την υπομονή και την επιμονή σας! Το να θηλάζει μία μαμά, να κάνει αντλήσεις και να δίνει και ξένο γάλα είναι εξαιρετικά κουραστική διαδικασία... Και τα έχετε καταφέρει μια χαρά. Η ποσότητα του ξένου γάλακτος που δίνετε είναι μικρή σε σχέση με το γάλα που πίνει ένα μωρό σε αυτή την ηλικία.

Θα μπορούσατε να μειώνετε πολύ αργά το ξένο γάλα για να μην επηρεαστεί η ενυδάτωση και η θρέψη του παιδιού σας. Για παράδειγμα, να μειώνετε το ξένο γάλα κατά 30ml ανά 3-5 μέρες, εφόσον δεν παρατηρείτε μείωση στα ούρα του παιδιού σας. Η ποσότητα αυτή είναι μικρή και μπορεί σύντομα να παραχθεί από το στήθος σας εφόσον θηλάζετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το μωρό σας είναι μεγάλο κι αν είναι και ώριμο αναπτυξιακά θα μπορούσατε να συζητήσετε με τον/την παιδίατρό σας το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε τη χορήγηση στερεών τροφών περίπου στους 5 μήνες, έτσι ώστε να αντικαταστήσετε εντελώς το ξένο γάλα.

Και πάλι μπράβο σας για όλη αυτή την προσπάθεια!

Σχετικά άρθρα:


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP