Θηλασμός και μετρήσεις χοληστερίνης

Θηλασμός και μετρήσεις χοληστερίνης

Είμαι μητέρα βρέφους 5,5 μηνών και θηλάζω αποκλειστικά. Πριν από την εγκυμοσύνη είναι ένα θεματάκι με την χοληστερίνη μου η οποία έφτανε μέχρι το 200. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου όμως μου έλεγαν πως δεν υπάρχει λόγος να την ελέγξω γιατί οι τιμές θα ήταν αναξιόπιστες. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον θηλασμό και με έχει αγχώσει λιγάκι.
 
Πριν ένα μήνα προέκυψε και αυτοάνοση Θυρεοειδίτιδα με πολύ υψηλά αντισώματα, υψηλές τ3 και τ4 και σχεδόν μη ανιχνεύσιμη η TSH. Δείχνουν να πέφτουν οι ορμόνες μετά από επανεξέταση στις 20 ημέρες και βλέπουμε πως θα πάει ξανά σε άλλες 20 ημέρες χωρίς την λήψη κάποιου φαρμάκου. 

Πόσο σχετίζονται οι ορμονικές διαταραχές με την χοληστερίνη; Όντως δεν μπορώ να έχω μια αξιόπιστη μέτρηση λόγο θηλασμού; Η υψηλή χοληστερίνη εάν υπάρχει επηρεάζει το βάρος τους βρέφους;

Ευαγγελία, Χίος

19/12/2017
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Στέλιος Ι. Γρηγοράκης, Ενδοκρινολόγος MD, Phd, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν έχει καμιά σημασία η χοληστερίνη για όσο είστε έγκυος ή θηλάζετε. Δεν υπάρχει καν λόγος να την εξετάζετε.

Οι τιμές χοληστερίνης πράγματι επηρεάζονται από τις θυρεοειδικές ορμόνες (υψηλή χοληστερίνη σε υποθυρεοειδισμό και αντιθέτως).

Καμιά σχέση με το βάρος του βρέφους.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *