Στερεές τροφές και νυχτερινοί θηλασμοίΤο κοριτσάκι μου είναι 7 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά ως τώρα. Έχω εισάγει στερεές τροφές από τον 6ο μήνα όμως δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς αυτές. Μετά από τις στερεές τροφές τις περισσότερες φορές θέλει να θηλάσει.
 
Κάπως έτσι είναι και τα βράδια μας όπου η μικρή θέλει ακόμα και τώρα να θηλάζει κάθε 3 ώρες περίπου. Τα βράδια είναι πάντα πιο συχνοί οι θηλασμοί μας ενώ την ημέρα πιο αραιοί. 

Ακούω από πολλούς να λένε πως το μωρό τους μπορεί να μην χορταίνει και έτσι δίνουν συμπλήρωμα ξένου γάλακτος, και από άλλους που το μωρό τους ενώ θηλάζει κοιμάται περίπου 8 ώρες χωρίς ενδιάμεσα να ξυπνήσει. 

Όλα αυτά με έχουν βάλει σε σκέψεις στο αν τελικά η μικρή μου χορταίνει. Γενικά σαν μαμά που είμαι πολύ υπέρ του θηλασμού δεν θέλω μέχρι η μικρή να γίνει ενός έτους να της δώσω ξένο γάλα. 

Το ερώτημά μου είναι: υπάρχει περίπτωση η μικρή να μην χορταίνει για αυτό και είναι ανήσυχη τα βράδια όλους αυτούς τούς μήνες; Σε τι οφείλεται η ανησυχία της;

Ευχαριστώ πολύ! 

ΕιρήνηΑθήνα
21/12/17
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
συμβαίνει συχνά να υπάρχουν δυσκολίες κατά την εισαγωγή των συμπληρωματικών τροφών στα βρέφη.

Εφόσον το βάρος αναπτύσσεται εντός των καμπυλών αύξησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και καλύπτονται οι ανάγκες του παιδιού σας σε σίδηρο και βιταμίνη d (συζητήστε το θέμα με το παιδίατρο σας) δε χρειάζεται να ανησυχείτε.

Όσο για το θέμα της νυκτερινής αφύπνισης, αρκετά συχνά δεν οφείλεται σε πείνα αλλά σε διαφορετικούς παράγοντες. Ενδεχομένως θα ήταν σκόπιμο να αυξήσετε τη παραγωγή σας μέσω νοσοκομειακού θήλαστρου διπλής άντλησης (τουλάχιστον 6 αντλήσεις καθημερινά) και να χορηγείτε συμπλήρωμα μητρικού γάλακτος κατά τις βραδινές ώρες.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP